BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erbakan'ın cenazesinde Hamas bilmecesi!

Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan'ın yarın İstanbul'daki cenaze törenine beklenmedik bir isim de katılacak.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kamalak eski Başbakan ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın cenaze töreni programını ve katılacakları açıkladı. Listede HAMAS'ın lideri Halid Meşal'de vardı ancak Meşal akşam saatlerinde yaptığı açıklamada törene katılmayacağını bildirdi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kamalak, genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Kendilerine gelen bilgilere göre, Pazar günü hayatını kaybeden eski başbakanlardan Necmettin Erbakan için şu ana kadar 60 değişik ülkede gıyabi cenaze namazı kılınmış olduğu bilgisini veren Kamalak, Salı günü de, birçok ülkeden devlet büyüğünün ve sevenlerinin, Erbakan'ın İstanbul'daki cenaze töreninde hazır bulunacağını bildirdi. Kamalak, gelecek kişiler arasında, HAMAS lideri Halid Meşal'i de saydı. Ancak Meşal, akşam saatlerinde törene katılmayacağını açıkladı. Meşal, kendisi yerine HAMAS'ın bir temsilcisini törene gönderecek.

Açıklamalarından sonra gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kamalak, bir soru üzerine, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in, Erbakan'ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajı çok olumlu bulduğunu söyledi. SP Genel Merkezi'ne gelerek taziye ziyaretinde bulunan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek de, buradan ayrılırken, Erbakan'ın, hastane ziyareti sırasında kendisine, "Namık Kemal, vatan ve memleket tehlikede, vatanı ve memleketi kurtarın," dediğini ifade etti.

İLK CENAZE NAMAZI HACI BAYRAM'DA

Pazar günü vefat eden Erbakan için, İstanbul'a gitme imkanı bulunmayan sevenlerinin katılımıyla, Salı sabahı, Ankara Hacı Bayram Camii'nde bir cenaze namazı kılınacağını duyuran Kamalak, cenazenin, oradan özel bir uçakla İstanbul'a nakledileceğini söyledi.

"AİLE MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLECEK"

Asıl cenaze merasiminin İstanbul'da icra edileceğini dile getiren Kamalak, Fatih Camii'nde yapılacak olan cenaze töreninden sonra, Erbakan'ın, aile mezarlığında toprağa verileceğini söyledi.

BAZI YOLLAR KAPANACAK

Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ise Havaalanında herhangi bir konvoy düzenlenmeyeğini açıkladı. Oruç,"Bunun en büyük sebebi muhterem hocamızın cenazesinin bir an evvel camiye intikalinin sağlanmasıdır. Bu konuda önce teşkilatımızdan sonra da vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz.

Cenaze kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi, 10. Yıl Caddesi'nden Merkez Efendi Mezarlığına intikal edecek. Buralar emniyet tarafından trafiğe tamamen kapatılacak, Fevzipaşa Caddesi'nin büyük bir bölümü de namazdan önce trafiğe kapatılacak. Dolayısıyla camiye namaz kılmaya gelen vatandaşlarımızın da oradaki görevlilere anlayış göstermelerini özellikle istirham ediyoruz."

1-1.5 MİLYON KİŞİLİK KATILIM BEKLENİYOR

Hüseyin Oruç, "Cenaze törenine 1-1.5 milyon kişi arasında katılım bekleniyor, bin otobüsün de 80 vilayetten geleceğini düşünüyoruz" dedi.

Oruç, cenaze merasimine 60 ülkeden aralarında eski devlet başkanları ve bakanların da bulunduğu 170 yetkilinin katılımının beklendiğini ifade etti.

Cenaze töreninde güvenliği sağlayacak polis sayısına ilişkin Oruç, "Şu anda gerekli görüşmeleri yaptık. Emniyetimizle yeniden tespit yaparak son tedbirleri alacağız" dedi.