BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Erbakan'ı hiç böyle görmediniz!

SP Lideri merhum Necmettin Erbakan, katıldığı bir TV programında ekonominin kötü gidişatından bahsederken gözyaşlarını tutamamış!

Abone ol

İNTERNETHABER / O'nun ölümünün ardından nezaketi, hoşgörüsü ve beyefendi kişiliği çok konuşuldu, ama duygusallığından pek söz edilmedi. Siyasi hayatı boyunca sevenleri, O'nu hiç böyle görmedi... TV 5 ekranlarına gelen görüntüler, merhum Erbakan'ı sevenleri gözyaşına boğarken, rakiplerini de duygulandırmaya yetti.

27 Şubat'ta vefat eden SP Lideri merhum Necmettin Erbakan, TV 5'te katıldığı bir programda gözyaşlarına hakim olamamış.

Ekonominin kötü gidişatından dolayı iktidarı sert sözlerle eleştiren Erbakan, yaşadığı bir olayı anlatırken ağlamaya başlamış.

İktidarın halktan yana olmadığını ve halkın hakkını korumadığını ifade eden Erbakan, "Onlar bunu yapamazlar mı? Hayır yapamazlar... Çünkü onlara İMF ağabeyleri müsade etmez. İMF'ye meydan okumak ve 'ben seni tanımıyorum' demek yürek ister, iman ister iman!" diye haykırmış.

Erbakan Hoca, Türkiye'ye gelen gelirin dışarıya aktarıldığını bunun sonucunda da iki milyon köylünün 'varoş'lara geldiğini belirterek, kendisini ağlatan hikayeyi şöyle anlatmış:

"Saadet Partisi Ankara hanımlar komisyonu, Ankara'daki varoşları ziyaret ediyor. Bu ziyaretler enasında fakir, fukarayı yokluyor. Ben bunları gözyaşlarıyla dinliyorum geldikleri zaman. Bir tanesini anlatayım size. Ankara'nın Mamak semtine Güneydoğu Anadolu'dan 6 kişiyle beraber gelen bir aile... Duvar örecek imkanları yok, naylondan perde çevirmiş. İçine pılı pırtı koymuş, 6 kişiyle buraya yerleşmiş, kendisi de dahil. Bu adam 65 yaşında ve hasta, bu insanları beslemesi lazım. Partimizden gidiyorlar ve yardım ediyorlar bu aileye. Orada 8 yaşında bir kızla karşılaşıyorlar. Çocuğun halini hatrını soruyorlar. Kız çocuğu babası vefat ettiği için amcasının yanında kaldığını anlatıyor. Okula da gidiyor. Ama okulu 2 kilometre uzakta. Okulun minibüsü var ama parası olmadığı için yürüyerek gidip geliyor. Amcam hasta olduğu için para kazanamıyor. O nedenle de ben sabahları bir tane zeytin yiyorum. Akşam üzeri de iki kilometreyi yine yürüyerek geliyorum. (Erbakan'ın dudakları titriyor, sesi buğulanıyor ve başlıyor ağlamaya)... Amcamın onuruna dokunmasın diye de mektepte yemek yedim diyorum. Halbuki param olmadığı için yemek yiyemiyorum' diyor"

Anlattığı bu hikaye sonrası hem stüdyodakileri hem de ekran başındakileri gözyaşlarına boğan Erbakan, "Böyle insafsızlık mı olur! Şu halimize bakın!" diyerek iktidara sert sözlerle çıkışmış!

İŞTE O ANLAR