BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.417,88
HABER /  GÜNCEL

Erbakan'a da statta 'yuh' çekmişlerdi!

Arena'nın açılışında Başbakan Erdoğan'a gösterilen tepkinin daha ağırı Necmettin Erbakan'a gösterilmişti.

Abone ol

TT Arena'nın açılışında Başbakan Erdoğan'a gösterilen tepkinin daha ağırı Necmettin Erbakan'a gösterilmişti. Trabzon'un Beşiktaş'ı hezimete uğrattığı maça giden Erbakan'ı yuhalanırken, ertesi gün yaşananlar tarihe geçti.

Haber7'nin derlediği habere göre, Galatasaray'ın yeni stadı TT Arena'nın açılışında, bir grup taraftarın tepki göstermesi üzerine Başbakan Erdoğan'a stadı terk etmesi akıllara 13 yıl önce Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda olanları getirdi.

12 Mart 1997'de oynanan Beşiktaş-Trabzonspor Başbakanlık Kupası maçında dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan, taraftarlarca protesto edilmiş, "hükümet istifaya" davet edilmişti. Maçın oynandığı gecenin sabahında ise Erbakan, çok tartışılan MGK bildirisinin ön metnine imza atmıştı.

TARAFTAR: HÜKÜMET İSTİFA

Trabzonspor'un, Şota'nın (2) Hami ve Tolunay'ı kaydettiği gollerle 4-0 gibi farklı bir skorla galip gelerek kupayı kazandığı maçın son 20 dakikası oynanırken stada gelen Başbakan Erbakan, "Hükümet istifa, Hükümet istifa" tezahüratları altında şeref tribünündeki koltuğunu oturmuştu.

Karşılaşmanın başlamasından önce de kapalı tribündeki bir grup taraftar, "Türkiye laiktir laik kalacak" şeklinde slogan atmıştı.

"4-0'A FATİH ÇOK SEVİNECEK"

Fenerbahçeli olduğu bilinen ve sık sık sarı-lacivert kravat takan Necmettin Erbakan, kendisine gösterilen tepkileri görmezden gelmiş, maçın sonunda Trabzonspor'un kaptanı Ogün Temizkanoğlu'na kupayı takdim etmişti.

Başbakan Erbakan'ın 20 dakikasını izlediği maçın sonunda maçın 4-0 Trabzonspor lehine olduğunu öğrenince, "Çok güzel. Oğlum Fatih çok sevinecek" diye yorum yaptığı da medyada yer almıştı.

MGK KARARLARININ GÖRÜŞÜLMESİNİ İMZALAMIŞTI

Maçın oynandığı gecenin sabahında ise Türk siyaseti açısından önemli bir gelişme olmuş, Necmettin Erbakan, 28 Şubat'ta alınan ve imzalaması için baskı yapılan MGK kararlarının Hükümet tarafından görüşülmesine karar vererek, ön bildiriye imza atmıştı. Bu imza Refah-Yol Hükümetini düşüren post modern darbeyi organize edenlerin en önemli kazanımı olmuştu