BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Erbakan Hoca'yı kandırdılar mı?

Türk siyasetinin tarihi ismi Prof.Dr.Necmettin Erbakan'ın vefat tarihinde ilahi bir raslantı vardır.

Türk siyasetinin tarihi ismi Prof.Dr.Necmettin Erbakan'ın vefat tarihinde ilahi bir raslantı vardır.

Aktif siyasetten emekli olan ve daha çok "28 Şubat Darbesi" yıldönümlerinde hatırlanan Erbakan, böyle bir yıl dönümünde ebediyete gitti.

Hoca'nın ilginç kaderi, iki öğrencisi Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ve Başbakan koltuğunda ama kendisi dışlanmış durumda.

Belki de hayatının son döneminde, içine attığı bir kahır durumudur bu...

28 Şubat 1997 büyük bir mücadele içinde geçen siyasi hayatına inmiş kesin darbe yılıdır.

İktidarını elinden alan askerlerin aleyhine hiç konuşmadı.

İktidardan uzaklaştırıldıktan sonra bir mülakatında anlatmıştı.

O dönemde Genelkurmay başkanı, "Allah razı olsun" demeye gelmiş kendisine; "Cumhuriyet döneminde dolar bazında en yüksek maaşı siz bize sağladınız" demiş... Öyle anlatıyordu...

Gene aynı dönemde Gazeteci Cüneyt Ülsever, bir sohbette kendisinden dinlediklerini yansıtırken, O'nun iktidardan uzaklaştırılmasındaki soru işaretlerine dikkat çelmişti.

Ülsever'in satırları şöyleydi..

"1) Necmettin Erbakan, başbakan olarak kuruluşunun altına 9.1.1997 günü imza attığı ve hiçbir hukuksal dayanağı olmayan ''Başbakanlık Kriz Masası''nın kendisine sadece afet durumlarında tedbir alınmak gereği ile takdim edildiğini söylüyor. Koskoca Başbakan'ı aldattılar mı?

2) Ona göre 28 Şubat süreci olarak bilinen süreç MGK'da üç kez konuşulmuş. Konuyu 28 Şubat 1997 günü aniden gündeme alan zamanın Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel olmuş. Demirel süreci neden resmileştirdi?

3) 9 saat süren 28 Şubat toplantısında ve onun hazır bulunduğu tüm MGK toplantılarında irtica konuşulmuş, ancak Türkiye'nin ömrü hayatında gördüğü en büyük ve en kanlı terör örgütü Hizbullah hiç ama hiç gündeme gelmemiş!

Hizbullah'ın MGK toplantılarında hiç ele alınmadığını teyit eden dönemin bir başka şahidi de Sayın Meral Akşener olmuştu.

Bu örgütün 1994'den beri var olduğunu Güneydoğu'da yaşayan her vatandaş ısrarla söylüyor. Ama Hizbullah, irticanın bu kadar şiddetle vurgulandığı bir dönemde, devletin en tepesinde hiç konuşulmamış!

4) 28 Şubat günü rahmetli Güven Erkaya'nın irtica üzerine yaptığı uzun konuşma komünist olduğu iddiası ile yargılanan, sonradan Türkiye'den kaçan ve nihayet 28 Şubat döneminde devlet ile arasını düzelten(!) Faik Bulut'un yazdığı bir kitabın tıpa tıp aynı imiş.

Ceza aldığı dava ile ilgili iddiaları:

1) Halkı galeyana(!) sürüklediği iddiası ile kendisine hapis cezası verilen davada kullanılan ve tek maddi delil olan ses kayıtlarının yer aldığı kasetin üretim tarihi 31.7.1997 imiş. Halbuki Diyarbakır'daki halka hitaben konuşma 1994 tarihinde gerçekleşmişti. Erbakan bu bandın yukarıdaki tarihte üretildiğini ve piyasaya üretiminden 9 ay sonra, 1998'de sürüldüğünü üretici firmanın tevsik ettiğini söylüyor.

2) ''Diyarbakır konuşması''nı izleyen Hükümet Komiseri yazılı resmi raporunda konuşmanın 20 dakika sürdüğünü, 11.05'te başlayıp 11.25'te bittiğini, konuşma gününün cumaya rastlaması ve cuma namazının 11.35'te başlaması nedeniyle kısa yapıldığını belirtiyormuş.

Halbuki konuşmanın aynen kayıt edildiği belirtilen kasette bu konuşma 45 dakika sürüyormuş!

* * *

Şayet bu iddialar doğru ise, Türkiye Cumhuriyeti'nde Anayasa'nın şu emirleri geçerli midir?

''...Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasa'dan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz (madde: 6); Türkiye Cumhuriyeti... adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı... bir hukuk devletidir (madde 2); Devletin temel amaç ve görevleri... kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan... engelleri kaldırmaya... çalışmaktır (madde 5)

Hoca'ya rahmet diliyoruz...

Çok önemli bir siyasetçi tarihdeki yerini aldı...