BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Engin Ardıç'tan hükümeti savunma yazısı

Sabah Yazarı Engin Ardıç, mahkeme salonu tasviri yaptı; devlet düzenini eleştirdi, "Ben suçlar, ben yargılarım mantığındalar" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Sabah Gazetesi Yazarı Engin Ardıç, mahkeme salonunda hakim ve savcıların dirsek dirseğe oturmasını eleştirdi. Bunun karar vericinin otoritesini kırdığını savunan Ardıç, o zaman "Hakim nasıl olsa bizdendir" mantığı doğduğunu iddia etti.

Engin Ardıç, İktidar'ın 11 yıl gecikmeyle, mahkeme salonlarına yeni bir düzenleme getireceğini ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin gecikmeli olarak yürülüğe gireceğini yazdı. 

DARBELER FIRSAT VERMİYOR
'Türkiye'de ayrılık değil, kuvvetler birliği vardır' diyen Ardıç, hakimler ve savcıların yanyana oturması bu kadar mı önemlidir, sorusunu gündeme getirerek; "Önemlidir, çünkü simge değeri vardır. Buncağızı bile savcılar beğenmemişlerdi, karşı çıkmışlardı... Neden acaba? Avrupa Birliği yıllardır ısrarla bu durumun düzeltilmesini istiyordu, bizimkiler sonunda he dediler. Hazırlanacak yeni HSYK düzenlemesinde bu 'duruşma raconları' da yer alacakmış. Böylece savcılar 'her bir bıyığına bir adam asılır' ürkütücü babayiğitler değil, birer 'kamu avukatı' olacaklar. Kendi davalarını en az avukat kadar 'savunmak' zorunda kalacaklar. Hâkime 'nasıl olsa bizdendir' gözüyle bakamayacaklar. Hükümeti eleştirecekseniz, bunu niçin yaptığını değil, on iki senedir becerip de niçin yapamadığını eleştiriniz. Çok mu zordu bu basit düzenleme? On iki senedir becerip de okullardan üniformayı kaldıramayan hükümet, topu velilere atmaktan kurtulup inşallah onu da başaracaktır. Belki 2023 seçimlerinden sonra! 'Dost-modern' darbelerle boğuşmaktan başını alabilirse..." ifadelerini kullandı.