BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,84
ALTIN 2.409,91
HABER /  GÜNCEL

En ünlü ayakkabılar burada üretiliyor

Sarar, Hotiç, Flo ve MP gibi bir çok ünlü markanın fason üretimi bu kentte yapılıyor. Şimdiden 500 bin çift ayakkabı siparişi var.

Abone ol

Türkiye'nin önemli ayakkabı üretim merkezlerinden olan Konya'da ayakkabı imalatçıları, prestijli markalar için fason üretim yapıyor.

Yılda 60 milyon çift ayakkabı üretim kapasitesine sahip olan ve yıllık 25-30 milyon çift üretim yapılan Konya, Türkiye'de yıllık ayakkabı üretiminin yüzde 25'ini karşılıyor.

Ağırlıklı olarak erkek ayakkabı üretimi yapılan ve bu alanda Türkiye lideri olan Konya'da imal edilen her 10 ayakkabıdan 8'i erkeklere hitap ediyor. Bayan ve çocuk ayakkabısı ise toplam üretimin yüzde 20'sine ulaşıyor.

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, Konya'da 600 firmanın ayakkabı üretimi yaptığını söyledi.

Uzman, kendi içlerinden marka çıkaramadıklarını ancak, önemli markalara Konya'da fason üretim yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Türkiye genelinde zincir mağazalara sahip olan çok sayıda önemli marka, ayakkabı üretiminde Konya'yı tercih ediyor. Damat&Tween, Sarar, Hotiç, Flo ve MP gibi çok sayıda önemli marka Konya'da ayakkabı üretimi yaptırıyor. Kışlık ayakkabı için önemli markalardan, şimdiden 500 bin çifti aşkın sipariş geldi. Bu siparişler bu ay sonuna kadar teslim edilecek. Dev markalara çalışan üreticilerimiz, bu sayede kriz döneminde rahat bir nefes alıyor.''

Konya'nın ayakkabı üretimindeki deneyimi nedeniyle dev markaların Konya'yı tercih ettiklerini dile getiren Uzman, maliyetlerin ve iş gücünün ucuz olmasının da Konya'nın tercih edilmesinde önemli etkenler olduğunu vurguladı.