BIST 9.953
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.433,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

En son rektör atamaları ortalığı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan en son rektör atamaları, atanamayan rektör adaylarını isyan ettirdi.

Abone ol

Yükseköğretim Kurulu-YÖK, son bir haftada atama için Cumhurbaşkanlığı’na gönderdiği listede en çok oyu olmasına karşın Uludağ, Çanakkale 18 Mart , Muş Alparslan , İstanbul Üniversitelerinin dört rektör adayını alt sıralara aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Çanakkale 18 Mart, Muş Alparslan Üniversitelerinde en çok oyu alanı değil YÖK’ün ilk sıraya koyduğu iki adayı atadı, Uludağ ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) adayları içinse Erdoğan henüz atama yapmadı.

İÜ'de sandıktan birinci çıkan Prof. Dr. Raşit Tükel, YÖK'ün listesinde ikinci sıraya alındı. Tükel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim sonuçlarına uygun atama yapması için çağrısını sürdürüyor.
Erdoğan'ın bugüne kadar en çok oyu almasına karşın atamadığı rektör sayısı ise 9.

BİRİNCİLER ÜÇÜNCÜ OLDU

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olduğundan bu yana tam 34 üniversitede rektör seçimleri yapıldı. YÖK Erdoğan’a yolladığı 34 üniversitenin 12’sinin listesinde değişiklik yaptı. En çok oyu alıp birinci olan adayı ikinci ya da üçüncü sırada Erdoğan’a yolladı.

DOKUZDA BİR

Listesinde değişiklik yapılan 12 üniversiteden 9’unda Erdoğan en çok oyu alan aday yerine YÖK’ün birinci sıraya yerleştirdiği adayı atadı. Sadece Kafkas Üniversitesi’nde en çok oyu almasına karşın YÖK tarafından ikinci sıraya konan Sami Özcan, Erdoğan tarafından atandı.