BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  SAĞLIK

En sık yapılan makyaj hataları

Makyaj yaparken en sık yapılan hataları elmaelma.com'un haberinden okuyun ve bir kenara not edin. Zira kötü makyajın dönüşü yok.

Abone ol

Makyaj yapmak basit iş değil! Yapılan küçük hatalar sizi çirkin hatta kötü göstermeye neden olabilir. elmaelma.com'un haberinden, makyajda yapılan en sık hataları sizin için derledik. Eğer ki sizde bu hataların en az biri yapıyorsanız dikkat etmenizde fayda var deriz!

SUYA DAYANIKLI MASKARA KULLANIMI

Genellikle gün içerisinde kullandığımız günlük makyajlarımızda suya dayanıklı olan maskaraları tercih ederiz ancak suya dayanıklı maskaralar gün içerisinde kirpikte sabit kaldığı için aslında bir nevi bizim için zararlı olmaktadır. Bunun nedeni ise bu tarz maskaraların içierisinde yoğun kimyasal ürünler kullanılmasıdır. Bu yüzden de kirpiklere fazlasıyla zarar vermektedir.

OJE BAZI KULLANMAMAK

Oje sürmek ve dakikalarca kurumasını beklemek başlı başına bir eziyet gibi görünüyor ancak her ne kadar kabul etmesek bile mutlaka oje bazı kullanmanız gerekmekteidr. Böylelikle sürdüğünüz renk renk ojeler direkt olarak tırnağınızla temaz etmemiş ve ojenizi çıkarırken işinizin kolaylaşmasına yardımcı olmaktadır.

KİPİKLERİ RİMELDEN ÖNCE Mİ YOKSA SONRA MI KIVIRILMALIDIR?

Sıklıkla yapılan hatalardan biride kirpiklere rimel uygulama işleminden sonra kirpikleri kıvırla işlemidir. Bu yöntem kirpiklerinize zarar vermenin dışında kirpiklerinizin koparak seyrekleşmesine neden olur. Ancak rimel öncesinde kirpiklerinizin kıvrılması sonrasında rimel uygulandığı zaman kirpiklerinizin daha az yıpranmasına hemde daha doğal görünmesini sağlayabilirsiniz.

FONDÖTEN SEÇİMLERİNİ EL ÜSTÜNDE DENEMEK

Bu hatayı yapmayanımız yoktur! Ancak hatanın neresinden dönersek kardır diyoruz ve el üstünde denenen fondötenleri satın aldığımızda yüzümüze uygulandığında her ne kadar farkında olmasak bile aslında suratınızda bambaşka bir renk kargaşasına neden oluyoruz. Bu yüzden fondöten alışverişlerinizde işin deneme kısmına geçerken mutlaka boynunuzda denemenizi öneriyoruz. Suratınıza uyguladığınız fondötenle boynunuz eşit olması doğru fondöten seçimini gösterir.

Kaynak: elmaelma.com