BIST 10.738
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.521,25
HABER /  GÜNCEL

En iyi borsa Türkiyede

En iyi performans gösteren borsaların Rusya ve Türkiye borsaları olduğu belirlendi.

Abone ol

Son 10 yıllık dönemde en iyi performans gösteren borsaların Rusya ve Türkiye borsaları olduğu belirlendi.

İngiltere'nin en büyük yatırım fonu yönetim şirketi Fidelity tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, son on yıllık dönemde her yılda en iyi borsa performansının yükselen bir piyasada görüldüğünü, ligin ön sıralarında daha çok Rusya ve Türkiye'nin yer aldığını gösterdi.

Pazar günlerinde İngiltere'de yayınlanan The Observer gazetesi, Fidelity şirketince gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarını yansıtırken Rusya ve Türkiye'nin performansına dikkat çekti.

Buna karşın, çoğu yıllarda en kötü borsa performansı gösteren ülkeler arasında yükselen piyasaların da yer aldığına işaret eden gazete, bu çerçevede, Türkiye'nin en parlak yıllarının birinden sadece üç yıl sonra dibe vurduğunu belirtti.

The Observer, Fidelity'nin araştırmasının yükselen piyasaların yatırımcılar için riskli olduğunu teyid ettiğini vurgularken yatırım için yanlış yükselen piyasayı seçmenin yol açtığı zararın çok acı olabileceğini yazdı.

Çin ve Hindistan'a yönelik yatırımlardaki artışa dikkat çeken gazete, 10 yıllık bir ufuğu olan yatırımcılar açısından bu iki pazarın geleceğin büyüyen piyasaları olacağı konusunda pek bir kuşku bulunmadığını kaydetti.