BIST 10.196
DOLAR 32,26
EURO 34,97
ALTIN 2.413,78
HABER /  GÜNCEL

En etkili Müslümandan Gülen itirafı

Dünyanın en etkili Müslamanları listesinin önemli ismi Sami Yusuf Türkiye'de...

Abone ol

"Salaam" albümünü tanıtmak için Türkiye’ye gelen, “Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı" listesinin önde gelenleri arasında yer alan Sami Yusuf, Fethullah Gülen hayranı çıktı. 

Sami Yusuf , A Haber'de Selin Ongun’un sunduğu "Bi Sormak Lazım" programına katıldı. İlk kez bir canlı yayına katılan Sami Yusuf birbirinden ilginç açıklamalara imza attı.

Önce Türkiye'ye eleştirilerini ileten Sami Yusuf, “Türkiye’de albümlerinin müzik marketlerde ilahi rafında yer almasını yadırgadığını” söyledi ve ekledi:

 “Albümlerimi ilahi rafına daha çok para kazanmak için koyuyorlar."

LADY GAGA AÇIKLAMASI

İslami ögelerin ticarileşmesini eleştiren Sami Yusuf, "Ana akım başarıya ulaştım ancak ana akım bir şarkıcı değilim. Mesela Lady Gaga'yla aynı sahnede olmak istemiyorum" diye konuştu. 

EN ETKİLİ MÜSLÜMANLARDAN

Kendisi için en etkili Müslümanlar listesinde “Yunus Emre ve Mevlana ’nın da yer aldığını” söyleyen Yusuf, kendisiyle yapılan bir söyleşide “Yunus Emre’den Mevlana’dan ve Sayın Fethullah Gülen ’den nasıl bahsedersiniz diye bir soru sorulduğunu” hatırlatarak şunları söyledi:

“Üç kişi yan yana getirilmiş durumdaydı. Şu an Türkiye’de hayatta olan ve oldukça önemli olan kişiler var ve bu insanların çok önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyebilirim. Fethullah Gülen şüphesiz onlardan birisi. Onun kitaplarını okudum. Kitaplarından etkilendim. Onun eğitim çalışmaları ve nesillere yaptığı çalışmaları biliyorum. Şu anda onun Mevlevi eğilimi oluğunu da düşünüyorum bir yandan. Burada Türkiye’de bir sürü çok iyi harika insan var. Hükümet içerisinde de bunda söz etmek mümkün. Ben bir politikacı değilim. Politikacıları bireysel olarak tanımıyorum. Politik doğası olan şeylerden kaçıyorum. Sanatı, müziği seviyorum.”

Müzik kariyerinin Yusuf İslam’la karşılaştırılması hakkında ise “Yusuf İslam ile karşılaştırılmam saçma” değerlendirmesinde bulundu.