BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84

En büyük sorun lüks talep!

Türkiye’deki Ailelerin Eğitim İhtiyacı Analizi’ni içeren araştırmaya göre, ailelerin en büyük sorunu “aşırı tüketim”, “lüks talepler” ile “kredi kartı kullanımı”

Türkiye’deki Ailelerin Eğitim İhtiyacı Analizi’ni içeren araştırmaya göre, ailelerin  en büyük sorunu “aşırı tüketim”, “lüks talepler” ile “kredi kartı kullanımı” olarak sıralandı.

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Türkiye’de Ailelerin Eğitim İhtiyaçları Analiz Raporuna göre:

- Araştırmaya katılan ailelerin % 40’ı finansal konularda yetersiz, kısmen yeterli olduklarını düşünüyor. Buna rağmen ailelerin sadece 1/4 ü finansal ilgili eğitime katılırım diyor. Büyük bölümü finansal eğitimlere katılma konusunda isteksiz.- En çok sigorta, tasarruf ve yatırım konularında eğitime katılmakta istekliler.

- Aileler bilinçli alışveriş ve enerji tasarrufu gibi konularda daha bilinçsiz oldukları, gelir gider dengesini kurmakta zorlanıyor.

- Çiftçiler ve işsizler kendilerini, memurlar, ev hanımları, işçiler ve serbest meslek sahiplerine göre daha yetersiz hissediyor.

- Bekârlar ve sözlü-nişanlılar, diğerlerine göre kendilerini finansal konularda yetersiz görüyor.

- Özellikle evlenme hazırlığındaki çiftler, birçok ekonomik sorunla karşı karşıya kalıyor. Evliliklerinin en çok maddi sorunlardan dolayı bozulduğu ortaya çıktı.

-LÜKS İLE İHTİYAÇ ARASINDA AYRIM KALMADI. Kişilerin sürekli alışveriş eğiliminde olması ve bunu yaparken de kredi kartı kullanmaları, artık lüks ile ihtiyaç arasındaki ayrımı yapamaz hale geldikleri belirtiliyor.

Peki, bu işin üstesinden nasıl geliriz yarın ki yazımda,

Sağlık, sevgi ve para ile kalın,