BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

En büyük korucu aileler silah bırakacak!

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş koruculuk sistemini eleştirirken çok iddialı bir de iddialı konuştu.

Abone ol

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bırakın artık halkın korucu olarak silah almasını, önümüzdeki günlerde bizim de katılacağımız törenlerle en büyük korucu aileleri silah bırakacaklar" dedi.

Demirtaş twitter hesabından koruculuk sistemine yönelik eleştiriler yaptı. Demirtaş şunları yazdı:

- Hükümet, iflas etmiş bir tüccar misali elinde kalmış bayat malları yana döne satmaya çalışıyor, ama koruculuk sistemi ideolojik olarak bitmiştir.

- Elinde silah bulunduranlar da ilk fırsatta bırakmaya hazırlanıyor. Bırakın artık halkın korucu olarak silah almasını, önümüzdeki günlerde bizim de katılacağımız törenlerle en büyük korucu aileleri silah bırakacaklar.

Camiden ananoslarla korucu arama faaliyeti de trajikomik bir durumdur. Devletin kürtlere karşı yürüttüğü 87 yıllık "savaşı" kaybettiğinin imamlar tarafından camii hoparlöründen ilanından başka bir şey değildir.

MEDYAYA DOKUNDURMA

- Sadece meclis grubumuz hakkında konuşmalardan dolayı 632 fezleke meclise bekliyor. hakkımızda toplam 2330 yıl hapis isteniyor.

- her vekilimize ortalama 106 yıl.bu da bir tür sizi cezaevinde öldürürüz tehditi değilmidir.bize de sahip çıkmayı düşünür mü bir takım medya.