BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.400,51
HABER /  DÜNYA

En büyük hayali gerçekleşti

Doğuştan görme engelli 19 yaşındaki Cüneyt Arat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Adana gezisinde onunla fotoğraf çektirerek tek ...

Abone ol

Doğuştan görme engelli 19 yaşındaki Cüneyt Arat, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Adana gezisinde onunla fotoğraf çektirerek tek hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.
Başbakan Erdoğan hafta sonu iki günü Adana’da temel atma, açılış ve konut anahtar teslimi yaparak geçirdi. Başbakan Erdoğan cumartesi günü geldiği Adana’da Uğur Mumcu Meydanı’nda toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştirip toplu konut sahiplerine anahtar teslimi yaptı. Bu arada alana gelen binlerce kişi Başbakan Erdoğan’a ulaşmak istedi. Bunlardan biri de doğuştan görme engelli olan ve bu nedenle sadece sesini duymasına rağmen Başbakan Erdoğan’a hayran olan Cüneyt Arat’tı. Arat miting alanında Başbakan Erdoğan ile görüşemedi ancak Başbakan Erdoğan AK Parti İl Başkanlığı binasına geçtiğinde onunla görüşme imkanı buldu. Arat, Başbakan Erdoğan ile fotoğraf çektirip engelliler hakkında konuştu. Arat, Başbakan Erdoğan’a 2002 yılının sadece Türkiye için değil engelliler içinde bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "AK Parti iktidara geldikten sonra engelliler sokağa çıkar hale geldi. Sizin sayenizde bir çok hakka sahip olduk. Siz benim görmeyen gözüm, yürüyemeyen engelli arkadaşlarımın ayağı, tutmayan eli oldunuz. Bunun için çok teşekkür ediyorum" dediğini söyledi.
Arat, Başbakan Erdoğan’ın da kendisine engelliler için çalışmaya devam edeceklerini söylediğini kaydetti. Arat, Başbakan Erdoğan ile fotoğraf çektirerek hayalini de gerçekleştirdiğini ifade etti.
(İHA)