BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kadıköy’de yapılan bir ilk

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maçın ardından yaşanan olayları değerlendiren 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hat...

Abone ol

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maçın ardından yaşanan olayları değerlendiren 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, bu saldırının Türk futbol tarihinde bir ilk olduğunu söyledi.
Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Fenerbahçe-Trabzonspor maçının ardından futbolcuların saha içinde yaşanan olaylar ve Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun çıkışta bir grup Fenerbahçeli taraftarın saldırıya uğraması ile ilgili 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu.

"KUPAMIZ GASP EDİLDİ"
Fenerbahçe, Trabzonspor maçı bitmesinin ardından saha içerisinde yaşanan olayların utanç verici olduğunu vurgulayan 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, “Bu olayların meydana gelemsindeki etken 3 Temmuz şike süreci. Bundan evvel Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında kayda değer bir olay yoktu. Hele bir Trabzonspor başkanı ve yöneticisine saldırı yapılması, Türk futbol tarihinde bir ilk. Bunun nedeni şike yapmış Fenerbahçe kulübüne UEFA ve CAS gerekli cezaları verdiği halde, Türkiye’de hala bunlara hak ettikleri ceza verilmediği için iki camia arasında bir husumet sürüp gidiyor. Mağdur olan Trabzonspor. Sonuçta Trabzonspor’un kupası gasp edildi. Bu olayların başında hafta sonu Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ‘Biz Trabzonspor başkanını protokolde karşılamayacağız. Hoş geldin demeyeceğiz’ demişti. Futbolun centilmenliğinde bu yok. Maçtan önce böyle demeçler verip ortamı geriyorsunuz. Golsüz berabere biten çokta gergin olmayan bir maçın ardından Fenerbahçe taraftarının Trabzonspor aleyhinde yapmış olduğu kötü tezahüratlar var. Saha içinde futbolcular arasında küçük çapta itişmenin dışında bir şey yok. Ama bunun önlemini alması gereken Fenerbahçe Kulübüydü. Ama herhangi bir önlem alınmadı. Bunun yanında ‘Hacıosmanoğlu’nun verdiği demeçlerle bu olaylar başladı’ deniyor. Ama sonuca İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzonspor kulüp başkanı, ona yapılmış her türlü hakaret ve saldırı Trabzonspor camiasına yapılmıştı. Biz bunu böyle görürüz. Bu Türk futbol tarihinde bir ilktir. Bir kulüp başkanı ve yöneticileri gittikleri statta fiziki saldırıya uğruyor. Fenerbahçe formalı taraftarlarının Trabzonsporlu yöneticilerimize saldırıları var. Bu affedilir bir şey değil“ dedi.

TRABZON’DA NE OLUR ?
"Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında ne olacak" sorusuna ise Hatayoğlu, Trabzon’da böyle olayların olmayacağını belirterek, “Trabzon’a İstanbul takımlarından biri geldiği zaman olağan üstü şekilde güvenlik önlemleri alınır. Bunu Trabzonspor’da talep eder. Gerekli önlemler alınır. Zaten bu şike olaylarından sonra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Trabzon’a geldi ama böyle olaylar olmadı. Bir sürtüşme, küfürleşme dahi olmadı. Tabii ki Trabzonspor taraftarı şuanda tahrik edilmiş durumda. Trabzonspor taraftarlarını boş halde bırakırsanız bu olaylar olabilir. Fenerbahçe maçındaki olayların olmasının nedeni de budur. Ama taraftarı kendi haline ne Trabzonspor yetkililerinin ne de Trabzon emniyeti ve valisi bırakmaz“ diye konuştu.

PAZAR GÜNÜ PROTESTO VAR
Hafta sonu Trabzonspor taraftarlarının Türkiye Futbol Federasyonu’na yürüyeceklerini hatırlatan 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, “İki senedir geleneksel olarak yürüyüşler tertip oldu. Pazar günü de Trabzonspor taraftarının organize ettiği bir protesto olacak. Bu protestonun amacı Fenerbahçe maçında çıkan olaylar değil, daha önce alınmış bir karardı. Amaç geciken adalete tepki koymaktır. Trabzonspor’un verilmemiş kupasının istenmesidir. Bizde dernek olarak bu protestoya destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)