BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.446,71
HABER /  GÜNCEL

En acı babalar günü

Çok küçük yaşta hayatın en zor yüzüyle tanıştılar. Terör onların en önemli dayanağını yok etti.

Abone ol

Çok küçük yaşta hayatın en zor yüzüyle tanıştılar. Terör onların hayattaki en önemli iki dayanağından birini yok etti. Bugün ilk kez babasız bir Babalar Günü’nü yaşayacaklar. Son iki ayda Doğu ve Güneydoğu’da art arda şehit düşen askerlerin çocukları artık birbirine ve annelerine yaslanarak atlatacaklar bu zor günü.

Şırnak’ta şehit düşen Piyade Onbaşı Hasan Güreşen’in küçük kızı Zehra onlardan biri. Cenaze töreninde babasının bir komutanın yakasındaki fotoğrafını seven Zehra, hayatın zor yolunda artık annesiyle yürüyecek.

Hakkari’de yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit düşen Binbaşı Murat Özyalçın’ın çocukları Ezgi (12), Özge (7) ve ve Utku (4) için de bugün en zor günlerden biri olacak. Acı Babalar Günü. Levent Camii’ndeki törende annesine “Babam neden gelmedi” diye soran Utku da bugün belki Edirnekapı’da yatan babasını ziyaret edecek.

EMRE’NİN ZOR GÜNÜ

Şehit Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu’nun cenaze töreninde 11 yaşındaki kardeşi Eren’e sarılarak güç vermeye çalışan oğlu Emre için bugün daha da zor olacak. Babasız geçireceği ilk Babalar Günü’nde aynı zamana aylardır hazırlandığı ÖSS’ye girecek. ÖSS çıkışında babası kapıda olmayacak. Babasının onunla gurur duyacağını, onu mutlaka göreceğini bilerek Şehit Yarbay Melih Gülova’nın 4 yaşındaki kızı Naz, Kıdemli Üstçavuş Mustafa Kömürcü’nün iki kızı, Jandarma Uzmançavuş Serbülent Yalçın’ın bir çocuğu da bugünü hiç unutmayacak.



Ama onlar babalarının sadece kendi yüreklerinde değil tüm Türkiye’nin kalbinde yaşadığını unutmayacak.

BİR ACI DA ŞEHİT BABALARINDA

Her gün birbiri ardına gelen yeni şehit haberleriyle daha da katlanıyor acıları...

Oğlum sen gelemedin, bak ben geldim!

Elazığ’da şehit düşen Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş’ın babası oğlunun mezarı başında, “Bana bu günde, şehit babası olma gururunu hediye ettin” diye gözyaşı döktü.

Eşiyle birlikte mezara gelen anne Havva Hanım, ağlamaktan bitkin düşmüştü. Kuruyan göz pınarlarıyla oğluna ağıt yaktı: “Şehitler ölmez, diyorlar inşallah öyledir. Benim oğlum melekti ama ona acımadılar. Başka melekler yanmasın, başka ocaklar sönmesin.”

Yiğidim geçen yıl bana sarılıp hediyesini vermişti

Nuri Güreşen oğlunun cenazesine tüm Türkiye’yi çağırmış, bu lanet terörün bitmesi için birlik ve barış mesajları vermişti. Önceki gün de Binbaşı Özyalçın ile Uzman Onbaşı Kzıltaş’ın cenazesine de gelip kendi evladı gibi onların tabutlarını da öptü. Oğluna yaptığı Babalar Günü ziyaretinde de gözyaşları içinde dualar okurken, “Birlik olursak bu terör belasının üstesinin daha kolay geliriz” diyordu. Nuri Güreşen oğluyla geçirdiği son Babalar Günü’nü hatırlayıp gözyaşlarına boğuldu: “Bu yıl ilk kez oğlum olmadan Babalar Günü’nü geçireceğim. Bu öyle zor ki. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın."

Hem ağladı hem ağlattı

Erzincan Bahçelievler İlköğretim Okulu’nun düzenlediği yıl sonu etkinliğinde 4/C sınıfı öğrencisi 10 yaşındaki Şeyda Özden, askeri üniformayla çıktığı sahnede ‘Şehit Er’den anneye mektup’ adlı şiiri okurken hem ağladı, hem ağlattı. Ailesinden iki kişinin şehit olduğunu söyleyen Özden, “Biz çocuklar, terörü hiç sevmiyoruz” dedi.

İŞTE ŞEHİDİN ŞİİRİ

Oğlun Şehit... çatma kaşını anne

Metin ol da dik tut başını anne

Gel, öp, kokla mezar taşımı anne

Akıtma gözünden yaşını anne!

Olsa da bu dünyada gönlün ezik

Eğilme kimseye tut başını dik!

Bu duygular bize tanıdık bildik

Akıtma gözünden yaşını anne!

Ölüm vaktin gelsin kavuşacağız

Albayrak altında buluşacağız...