BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.382,84
HABER /  GÜNCEL

Emre Uslu'dan cemaat ve AK Parti'yi sarsacak Davutoğlu iddiası!

Cemaat ile Davutoğlu'nun uzlaştığını savunan Emre Uslu iddialarına yenilerini ekledi. Cemaat medyası ile Davutoğlu'nun söylemine dikkat çeken Uslu "Cemaat medyasında Davutoğlu eleştirisi neden yok?" diye sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu'nun yeni Başbakan Ahmet Davutoğlu ve cemaat konulu iddiaları devam ediyor. Cemaate yakınlığı ile bilinen polis kökenli isimlerden olan Uslu yeni Başbakan kesinleşmeden önce kaleme aldığı yazıda Davutoğlu ve Abdullah Gül’e yakın kişilerin cemaate gidip uzlaşma aradığını, bu teklife cemaatin de sıcak baktığını yazmış ve cemaate "ilkeniz nerde?" diye sormuştu. Uslu kişisel internet sitesinde yayınladığı yeni yazısında iddialarına yenilerini ekledi.

CEMAAT MEDYASINDA TEK BİR DAVUTOĞLU ELEŞTİRİSİ VAR MI?

Ahmet Davutoğlu'nun cemaati konu alan açıklamalarında Erdoğan ile açık bir ayrım içinde olduğunu savunan Uslu bu ayrımın "uslup" farkı olmadığını yazdı. "Davutoğlu hükümetin Cemaate en azından yurt dışında ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyor. Cemaatle uzlaşmak istiyor." diyen Uslu, Cemaat medyasında ise Davutoğlu'na karşı son derece özenli bir dil kullanıldığını ve hiç bir eleştiriye yer verilmediğini iddia etti. "Birkaç münferit gazetecinin twitlerini bir kenara bırakırsak, Davutoğlu Başbakan olduğundan beri Cemaat medyasında Davutoğlu’na ilişkin tek bir eleştiri yazısı gördünüz mü?" diye soran Uslu "Cemaatin hiç mi ilkesi yok. Cemaat medyasında Davutoğlu’nun ettiği bir kamyon söze vereceğiniz cevabınız yok mu…" diyerek cemaati hedef aldı.

İşte Uslu'nun yazısındaki ilgili bölüm:

DAVUTOĞLU ERDOĞAN GİBİ HAKERET ETMİYOR, BAĞIRMIYOR!

Yazıma özellikle Cemaat tabanından yoğun tepki geldi. Kendilerine her gün hakaret eden bir AKP ile artık yan yana görünmek istemiyorlardı. Bu nedenle Cemaatçiler başta olmak üzere, bir çok AKP’li de Davutoğlu Cemaat anlaşmasının mümkün olmayacağına inanıyordu…

O yazımın üstünden bir haftadan biraz fazla zaman geçti. Sonunda Davutoğlu hükümeti güvenoyu aldı. Yakından izliyorsanız Davutoğlu’ndaki Cemaate yönelik dil farklılaşmasını da görüyorsunuzdur. Erdoğan gibi hakaretler etmiyor, avazı çıktığı kadar bağırmıyor, düşman yaratmıyor.

Gülen ile ilgili gazetecilerin sorduğu bir soruya Davutoğlu’nun verdiği cevap şu: “Hukuki süreçle bağlantılı olarak gereken her türlü adım atılır. Demokratik yolla seçilmiş bir yönetimi meşru olmayan araçlarla yıkmak için planlı bir şekilde bir çaba varsa ki var, bunun dışarıdaki irtibatları bağlamında Pensilvanya’da oturan bir kişiyle ilgileri varsa, tabii o ülkeye yönelik bu tür faaliyetlerin sona erdirilmesi yönünde taleplerde bulunma hakkımız var”

Bu anlatımın tercümesi şu: Konu Davtuğlu’na kalsa hiç açmayacak ama gazeteciler sorup Erdoğan ısrarla gündemde tutuğu için geçiştirici bir cevap veriyor.

Aynı soruya Erdoğan’ın vereceği cevabı düşünün o zaman aslında Davuroğlu’nun ne yamaya çalıştığını daha iyi göreceksiniz.

Sakın konuyu Davutoğlu’nun üslubu ile izah etmeye kalkışmayın. Davutoğlu eğer kullanmak isteseydi Erdoğan’dan çok daha sert ifadelerle cevap verebilirdi…

Asıl soru şu: birkaç münferit gazetecinin twitlerini bir kenara bırakırsak, Davutoğlu Başbakan olduğundan beri Cemaat medyasında Davutoğlu’na ilişkin tek bir eleştiri yazısı gördünüz mü?

Yine sorayım. Davutoğlu bir siyasetçi ve işlerin yokuşa gittiğini, dünyadan izole olduklarını çok net görüyor. Dünyaya ekipler gönderdi. Önümüzdeki hafta Etyen Mahçupyan Washington’a gidecek. Ancak dünya AKP medyasından kimseyi ciddiye almıyor.

Bu nedenle Davutoğlu hükümetin Cemaate en azından yurt dışında ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyor. Cemaatle uzlaşmak istiyor. Peki Cemaatin hiç mi ilkesi yok. Cemaat medyasında Davutoğlu’nun ettiği bir kamyon söze vereceğiniz cevabınız yok mu…

44591.jpg