BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  MAGAZİN

Emre Kaya kimdir aslen nereli hayatını değiştiren olay bakın ne?

Emre Kaya kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve Emre Kaya'nın ilk adı soruları merak konusu oldu. Son günlerin konuşulan isimlerin olan güçlü sesi ve fiziği ile dikkat çeken Emre Kaya'nın hayatı daha 6 yaşındayken dayısının aldığı cura ile değişmiş. Müziğe o yıllarda merak saran Emre Kaya'nın bilinmeyenleri, ve biyoğrafisi haberimizde.

Abone ol

Emre Kaya kimdir, aslen nereli, kaç yaşında ve Emre Kaya'nın instagram hesabı merak edildi. Güçlü sesi ve farklı yorumuyla dikkat çeken Emre Kaya'nın hayatı daha 6 yaşındayken değişmiş. Dayısının alduğu cura ile müzikle tanışan Emre Kaya'nın biyoğrafisi haberimizde. 

EMRE KAYA KİMDİR:  Emre Kaya, 15 Aralık 1985 yılında İzmir‘de doğmuştur. Asıl ismi Emre Gülkaya‘dır. Çok mutlu bir çocukluk geçirmiştir. Ankara‘da büyüdü. Dayısının ona henüz 3 yaşındayken hediye ettiği cura bağlama ile müzikle tanışmış oldu.

Müzik ile 6 yaşında cura çalarak tanışan Emre Kaya, bağlama, keman, gitar ve klarnet çalabiliyor.

ALDIĞI ÖDÜLLER: Murat Dalkılıç, Bengü, Zeynep Dizdar, Niran Ünsal gibi isimlerle çalışmıştır. 2009 yılında “Sana Güvenmiyorum” adlı parçasıyla Radyo Üst Kurulunun vermiş olduğu “yılın en iyi bestecisi” ödülüne layık görüldü.

Sözü ve müziği kendisine ait olan “Toz” isimli başarılı single’ı ile uzun süre müzik listelerinin başında yer aldı.

Ocak 2013’te müzikseverlerle buluşan “Teşekkür Ederim” adlı albümünün ilk klibi albümle aynı adı taşıyan “Teşekkür Ederim” adlı parçaya çekildi ve şarkı sosyal medyada tıklanma rekoru kırdı. 2013 yılında bu şarkı ile Altın Kelebek‘ten “Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı” ödülünü de aldı.

Müziğin yanı sıra yüzücülük, otomobil ve motor sporları konusunda da iddialı olan Emre’nin birçok birinciliği bulunuyor.