BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.418,15
HABER /  DÜNYA

Emniyet Müdürü ile gazetecileri görüştüler

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. TGC üyeleri, İstanbul E...

Abone ol

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. TGC üyeleri, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’u da ziyaret edip, gazetecilerin durumunu görüştü.
TGC yöneticileri, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı genelgeyle emniyet binalarına girişleri yasaklanan gazetecilerin durumunu görüşmek üzere İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’u ziyaret etti. Görüşme sonrasında basın açıklaması yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, “Yürütmeyi durdurma kararını biliyorsunuz. Yürütmeyi durdurma kararı henüz Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tebliğ edilmemiş. Biz UYAP’tan aldığımız kendi dosyamızı verdik kendilerine. Şuanda Emniyet Genel Müdürlüğünün davanın sonucuna ilişkin kararı bekliyor. Bu genelgeyi yayınlayan Emniyet Genel Müdürlüğü biliyorsunuz. Davanın sonucuna göre olumlu karar çıkarsa hukuken odanın açılması lazım. Bu konuda da son karar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün. İtiraz edip uzatabilirler. Görünen şudur ki, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün basın odalarına bakışı pek sıcak değildir. Burada şuan yapılacak bir şey yok. Davanın sonucunu beklemek durumundayız” ifadelerini kullandı.
Gazetecilerin randevu alarak Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına giriş yapabileceklerini belirten Olcayto, “Basın kartını göstermek suretiyle içeri girebilecekler. Ancak bunun öncesinde görüşeceği kişiyle randevusu olması gerekir. Kapıda girişe ilişkin bir engelleme olmayacak. Mahkeme basın odaları açık kalacak diye karar verirse, karara uyacaklarını belirttiler” diye konuştu.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü içinde bir mesaj veren Turgay Olcayto, “Çalışan Gazeteciler Günü hepinize kutlu olsun. Sahada çalışan arkadaşlar en çok bu yükü çekiyor. Kameramanlar, foto muhabirleri, muhabirler hem kendi patronaj kesiminden baskı altındalar. Hem toplumsal olaylarda polis şiddetiyle karşı karşıya kalıyorlar. Bütün bunları dilimizin döndüğünce anlattık. Bundan sonraki 10 Ocakları ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kalktığı, özgür gazeteciliğin yapılabildiği bir ortamda ve cezaevlerindeki gazetecilerinde dışarıda olduğu bir ortamda karşılarız. Gerçekten bir kutlama olur bizim için” şeklinde konuştu.
(İHA)