BIST 10.052
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.434,68
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Emniyet müdürü iddialı cümle kurmuş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin sert tepkisine neden olan emniyet müdürünün sözlerini değerlendirdi

Abone ol

''Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz'' sözleri ile dikkatleri üzerine çeken emniyet müdürü hakkında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklama yaptı.

''Ağlamak insani bir olaydır. Ağlamak güzel şeydir. Her yerde her zaman değil şüphesiz, ama gözyaşlarının olması insanı insan yapar. Gözyaşından mahrum olan insana ben acırım. Onun kalpsizliğine, vicdansızlığına, hayattan kopuşuna, edepsizliğine acırım. Onun gözyaşından mahrum olmasına... Altında ne yatıyor onu bilmem, ama Türkiye'nin ağlayan Genelkurmay Başkanlarına, ağlayan Başbakanlara, ağlayan bakanlara ihtiyacı var'' diyen Arınç Başbakan Erdoğan'ın da eleştirilerini yerden göğe kadar haklı buldu.

İDDİALI CÜMLE KURMUŞ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in sözleriyle ilgili değerlendirmesine ilişkin, ''Keşke Emniyet Müdürü bu cümleyi koymasaydı onun içine veya 'ağlamak yerine düşünmek gerekir' deseydi. 'Kendimizi sorumlu tutmak gerekir' deseydi. İddialı bir cümle kurmuş.

BEN KONUŞMASINI GÜZEL BULDUM

Ama konuşmanın bütününü alın, ben şahsen çok güzel buldum, örnek buldum. Hala da bu düşüncemin arkasındayım. Benim adım Bülent Arınç, bu konuşma doğrudur. Yeter ki konuşmanın içerisinde bir devlet yönetiminde, bir hükümette yanlış anlaşılabilir, terörle mücadele endişesi olmasın. İki kere iki dört.

BAŞBAKANIMIZIN ELEŞTİRİLERİ YERDEN GÖĞE KADAR HAKLIDIR

Şahsi fikrimi söylerken ben ne kadar doğru ve haklıysam bir Başbakan olarak sayın Başbakanımızın o günkü eleştirileri de yerden göğe kadar doğrudur ve haklıdır'' dedi.