BIST 10.755
DOLAR 32,24
EURO 34,88
ALTIN 2.424,88
HABER /  DÜNYA

Emniyet kemeri takanlara çiçek, takmayanlara...

Ankara’da emniyet kemeri takanlara çiçek, takmayanlara el broşürü verildi. <br/> Karayolu Trafik Güvenlik Stratejisi ve Eylem Plan’ı kapsamı...

Abone ol

Ankara’da emniyet kemeri takanlara çiçek, takmayanlara el broşürü verildi.
Karayolu Trafik Güvenlik Stratejisi ve Eylem Plan’ı kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü emniyet kemeri ve hız konusunun önemini anlatmak amacıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışanlarına, TBMM Çankaya kapısı ve Aşağı Ayrancı Nizamiyesinde emniyet kemeri uygulaması yapıldı. Emniyet kemeri takan sürücülere çiçek verilirken, takmayan sürücülere uyarılıp el broşürü dağıtıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Araştırma Daire Şube Müdürü Mehmet Kamil Ekmekçi, Türkiye’de her gün 20 kişi trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini emniyet kemerinin hayat kurtardığını vurguladı. Ekmekçi, şunları söyledi:
“Bu projeyi yürütmemizin amacı, günde 20 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Emniyet kemeri takıldığı takdirde yapılan araştırmalar bu oranın yüzde 50, yüzde 60 azalacağını gösteriyor. Türk toplumu olarak yeteri kadar emniyet kemeri takma bilicinde değiliz. Eğer emniyet kemeri takılsa her gün ölen 20 kişiden 12 kişisi kurtulacaktır. Sadece ön koltuk değil, kanunlara göre arka koltukta da emniyet kemeri takılması zorunludur. Maalesef bu kuralı vatandaşlarımız bilmemektedir. Bundan dolayı da cezai işlem uygulanabilir. Evinize, adresinize posta yolu ile ceza gönderilebilir. Çocuklarımız içinde mutlaka çocuk koltuğu, 12 yaşından küçük çocuklarımız arka koltukta oturacak emniyet kemeri takacaklar. 3 yaşına kadar olan çocuklarımız da çocuk koltuğu bulundurmak zorundadır. Bazı annelerimiz çocuklarını ön koltukta kucağını alarak yolculuk etmekte ve ani firen sonucu çocuklarımız camdan fırlayabilir.”
(İHA)