BIST 9.974
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.433,37
HABER /  DÜNYA

Emniyet kar alarmı verdi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte yaşanabilecek kazalara ve aksaklıklara anınd...

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte yaşanabilecek kazalara ve aksaklıklara anında müdahale edebilmek için alarma geçti. Trafik şube toplamda bin 300 personel ile meydana gelebilecek olaylara müdahale etmek için görev başında bekliyor.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Tülay Işık, yoğun kar yağışı nedeniyle teyakkuza geçtiklerini belirterek, "Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olarak yoğun kar yağışı nedeniyle 24 saat boyunca yollardayız. Toplamda bin 300 personelimiz görev yapıyor. Bunlardan 245 tanesi ekip, 145 tanesi çekici olarak görev yapıyor. Amacımız İstanbul genelinde bu yoğun kar yağışı altında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, olası kazalara karışmasını önlemektir" dedi.
Vatandaşlardan yoğun kar yağışı nedeniyle kendi araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullanmasını isteyen Işık, "Bu hem bizim için hem de vatandaşlarımız için çok önemlidir. Sürücüler kesinlikle hız yapmasınlar. Bir sürücü hızını 1 kilometre bölü saniye azaltması halinde kazaya karışma riski yüzde 4 azalıyor. Uluslararası yapılan bir çalışmada ölümlü ve yaralamalı kazaların yüzde 30’u maalesef hız kaynaklı. Onun için kesinlikle hız yapmayın. Yol ve hava şartlarına göre araç kullanalım. Bu kış şartlarında bulundurulması gereken zincir, takoz, çekme halatını mutlaka bulundursunlar" diye konuştu.
İçeride çalışan büro personelinin de dışarıda görevlendirildiğini söyleyen Işık, "Amacımız olumsuzlukların önüne geçebilmek. Akom’da görevli arkadaşların veridği bili doğrultusunda nerede bir aksaklık var ise ekibimizi yönlendiriyoruz. Bu bin 300 personelimizi, ekibimizi ana arterlerde, köprülerde, turnike sahalarında konuşlandırdık. Amacımız bütün yolları açık tutabilmek, kazaların önüne geçebilmek" şeklinde konuştu.
Şu an için İstanbul’da kapalı bir yol bulunmadığını ifade eden Tülay Işık, "Korkulduğu kadar olumsuzluklar karşılaşmamış durumdayız. Bilinç oluşması anlamında bir farklılık görmekteyiz. Sürücülerimizi uyarıları dikkate alıyor ki çok ciddi bir olumsuzluk görmüyoruz. Günler öncesinde bu kriz merkezlerini kurduk ve teyakkuz halindeyiz. Yoğun kar yağışı devam ettiği sürece bu teyakkuz hali devam edecek" açıklamalarında bulundu.
(İHA)