BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Emirates Cup: Galatasaray galibiyetle başladı

Avrupa'nın saygın hazırlık turnuvalarından sayılan Emirates Cup'ta Porto'yu 1-0 yenen sarı-kırmızılılar liderliğe yükseldi. Galatasaray'ın bugünkü rakibi Arsenal. İki ekip UEFA finalinden bu yana ilk kez karşılaşıyor.

Abone ol

Emirates Cup'ta Portekiz Şampiyonu Porto'yu 1-0 yenilgiye uğratan Galatasaray turnuvaya lider başladı.

Günün ikinci maçında evsahibi Arsenal ise, ilk yarısını 2-0 geride kapattığı maçta beraberliği maçın son dakikalarında kurtardı.

Emirates Cup turnuvasının ilk maçında sonucu aslında penaltıların belirlediğini söylemek yanlış olmaz.

İlk dakikalarında Porto'nun daha etkin göründüğü maçta Portekiz ekibinin ilk tehlikeli atağında ceza sahasına soldan giren Martinez'in vuruşunda Muslera topu kale direğinin dibinde kontrol etti.

Bu pozisyondan bir kaç dakika sonra Danny'nin kontrolsüz bir müdahaleyle Varela'yı yere düşürmesine maçın hakeminin kararı tereddütsüz bir penaltı oldu.

Martinez, vuruşunu kurtaran Muslera Porto'nun öne geçmesini engellemekle kalmadı, maçın 20. dakikasındaki bu pozisyonun ardından, takımını da oyunda tutan isim oldu.

Galatasaray, bu pozisyondan sonra oyunda dengeyi kurdu, Sneijder'in ara pasıyla buluşan Didier Drogba'nın sert şutunu Fabiano son anda çelebildi.

Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim Porto'nun ilk yarıda kendilerinden daha iyi oynadığını kabul ederken, ikinci yarıda özellikle takımın baskılı oyunundan memnun olduğunu vurguladı.

İkinci yarıda gerçekten de topa daha fazla sahip olan bir Galatasaray göze çarptı. Sarı-kırmızıların baskısına yanıt vermekte zorlanan Portekiz ekibi ise, kontraataklarla pozisyon aradı.

Sarı-kırmızıların aradığı gol 71. dakikada geldi.

2011'de Galatasaray'a transferinden bu yana ilk kez Emirates stadında Arsenal taraftarlarının karşısına çıkan Emanuel Ebue sağ kanattan ceza sahasına girdiği anda Porto savunması tarafından düşürüldü. Hakemin kararı da penaltı oldu.

Atışı kullanan Felipe Melo takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden beş dakika sonra Porto beraberlik şansı elde etti, sarı-kırmızı savunma yine dengesiz bir hareketle bu kez Danilo Silva'yı düşürdü. Portekiz ekibinin kaptanı Lucho Gonzalez'in kaçırdığı penaltı da aslında maçın skorunu belirledi.

Arsenal ikinci yarıda

Emirates Cup'ta sarı-kırmızılıların Pazar günü karşılaşacağı Arsenal ise, İtalyan ekibi Napoli karşısında beraberliği son dakikalarda savunma oyuncusu Koscielny'nin golüyle kurtarabildi.

Maçın 7. dakikasında İnsigne, 27. dakikada da Pandev'in golleriyle İtalyan ekibi karşısında ilk yarıyı geride kapatan turnuvanın evsahibi bu iki golün arasında Podolski'nin ayağından bir de penaltı kaçıran taraf olarak soyunma odasına giderken, seyircilerin bazıları tarafından yuhalandı.

İkinci yarıda Theo Walcott'un oyuna girişiyle Napoli'nin hızlı oyununa karşılık verme fırsatına sahip oldu Arsenal. Londra ekibinin oyuncularının ikinci yarıda daha baskılı oldukları da söylenebilir. Bu baskının karşılığı olan gol, aslında o ana kadar sahanın en etkisiz oyuncularından biri olarak görünen Olivier Giroud'dan geldi. Kornerden gelen topu rövaşatayla rakip ağlara gönderen Fransız yıldız, takımını da maça ortak etti.

Bitime üç dakika kala da sahanın başarılı oyuncularından Koscielny, takım arkadaşı Mertesacker'in nefis kafa vuruşunu aynı güzellikte kurtaran kaleci Reina'nın yanından topu kafayla Napoli ağlarına gönderdi.

13 yıl sonra yeniden

Turnuvada Pazar günü önce Porto-Napoli ardından da Galatasaray ile Arsenal karşı karşıya gelecekler.

Galibiyete 3, atılan her gole de 1 puanın verildiği turnuvada Galatasaray 4 puanla lider, Napoli ve Arsenla 3'er puanla 2. sırada. Porto'nun puanı yok.

Galatasaray-Arsenal karşılaşması ise, 2000 yılında sarı-kırmızılıların UEFA Şampiyonluğu'nu kazandıkları final maçından sonra iki takımı ilk kez karşı karşıya getiren bir maç olacak.

Her iki takımın başındaki teknik adamların, o finalin rakip teknik adamları Arsene Wenger ve Fatih Terim olması da eşleşmeyi ilgi çekici kılan unsurlardan biri.