BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Gaziantepspor direnemedi

Gaziantepspor İtalya’da oynadığı hazırlık maçında, Seri A takımlarından ACF Fiorentina’ya 4-1 mağlup oldu. İtalya’nın Moena kasabasında oyna...

Abone ol

Gaziantepspor İtalya’da oynadığı hazırlık maçında, Seri A takımlarından ACF Fiorentina’ya 4-1 mağlup oldu. İtalya’nın Moena kasabasında oynanan hazırlık maçına Fiorentina taraftarları büyük ilgi gösterdi.

MAÇ CANLI OLARAK DA YAYINLANDI
Maçtan saatler önce maçın oynayacağı stadyuma gelen taraftarlar buradaki yerlerini aldı. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği maç canlı olarak da yayınlandı. İtalya’da oynanan maça Gaziantepspor Karcemarskas, İvan, Şenol, Kemal, Mustafa, Haris, Turgut, Bekir, Sernas ve Cenk ilk 11’i ile çıktı. ACF Fiorentina ise Neto, Savic, Pasqual, Amrosini, Compper, Tomovic, Pizarro, B.Valero, Rossi, Joaquin, Gomez 11’i ilesahaya çıktı.

İLK YARI GOL SESİ ÇIKMADI
Maçın ilk yarısına hızlı başlayan Fiorentina sağ ve sol kanattan geliştirdiği ataklarla gol şansı aradı. Gaziantapspor ceza sahası ve çevresinde Kemal’in zamanında müdahaleleriyle Fiorentina’nın ataklarını kesmeye çalıştı. Fiorentina’nın Gomez ve Joaquın’in bulduğu iki ayrı net gol pozisyonunda ise kaleci Karcemarskas topa zamanında müdahale ederek mutlak iki golü önledi. İleri uçta bir türlü çoğalamayan Gaziantepspor sağ ve sol kanattan geliştirdiği kontra ataklarla gol aradı. Maçın 41. dakikasında ise Fiorentina defansının hatasıyla ceza sahası çizgisi önünde topu önünde bulan Turgut kaleci ile karşı karşıya kaldı. Turgut’un vuruşunda top kaleci Neto’da kaldı. Her iki takımın gol bulamadığı maçın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

FİORENTİNA İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADI
Teknik direktör Bülent Uygun ikinci yarıda Taşkın ve Ekrem’i oyuna alarak başladı. Maçın ilerleyen dakikalarında teknik adam Uygun, Binya, Orhan, Traore ve Muhammet’i de oyuna aldı. İkinci yarıya yine hızlı başlayan Fiorentina 50. dakikada ikinci yarıda oyuna giren Aquilani’nin golüyle 1-0 öne geçti. Bu golün hemen ardından İtalyan ekip 54. dakikada Ambrosini’nin gölüyle 2-0 öne geçti. Maçın 63. dakikasında ise ceza sahasında topla buluşan Iakovenko’nun sert şutu kaleci Karcemarskas çok iyi uzanarak son anda kornere çeldi. Maçın 66. dakikasında Gaziantepspor’un kazandığı penaltı vuruşunu kullanan İvan meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı bire indirdi. 69. dakikada sağ kanattan ceza sahası içine kadar giren Vecino’nun sert şutu az farkla üstten auta çıktı. Gaziantepspor 83. dakikada Ljajic ve 87. dakikalarında Vecino’nun gollerine engel olamayınca maçtan 4-1 mağlup ayrıldı.
(İHA)