BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Dağlıca canisi toprağa verildi

12 askerin şehit olduğu Dağlıca saldırısı emrini veren terörist Ape Hüseyin kod adlı Kadir Çelik toprağa verildi.

Abone ol

Hakkari 'de 2007 yılında Dağlıca Komando Taburunda 12 askerin şehit düştüğü olayda terör örgütü adına saldırı emri veren ve bir yıl önce Kato Dağı'nda mayına basarak ölen PKK 'nın üst düzey yöneticilerinden ' Ape Hüseyin ' kod adlı Kadir Çelik'in cenazesi doğum yeri Muş 'a getirildi.

PKK'ya yakın internet siteleri, örgütün silahlı kanadının konsey üyesi Kadir Çelik'in geçtiğimiz yıl 2 Ağustos günü bir grup PKK'lı ile Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Kato Dağı'nda mayına basarak öldüğünü bildirdi. Muş nüfusuna kayıtlı Kadir Çelik'in 27 yıl önce asteğmen olarak askerliğini yaparken firar edip PKK'ya katıldı. Kadir Çelik, 21 Ekim 2007 gecesi Hakkari Yüksekova İlçesi Dağlıca Komando Taburu'nun güvenliğini sağlayan birliğe düzenlenen ve 12 askerin şehit edilmesi, 16 askerin yaralanması, 8 askerin de kaçırılmasıyla sonuçlanan saldırının emrini vermişti. Çelik'in cenazesinin bir yıldır gömülü olduğu Kato Dağı'ndaki mezarından çıkarılarak dün PKK'lılar tarafından kalabalık bir gruba teslim edilmişti.

CENAZE DE SIRRI SAKIK DA VARDI

Cenaze daha sonra otopsi için Malatya'ya gönderildi. Adli Tıp Kurumu'nda otopsi tamamlandıktan cenazesi ambulansla saat 18.30'da Muş'un Durugöze Köyü girişine götürüldü. Yaklaşık 500 otomobilin bulunduğu konvoyla getirilen cenazede Kürtçe 'Şehitler ölmez' sloganları atıldı. BDP milletvekili Sırrı Sakık 'ın da aralarında olduğu yaklaşık 2 bin kişi tabutu 5 kilometre omuzlarında taşıyarak Durugöze Köyü mezarlığa götürdü.