BIST 10.503
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,27
HABER /  POLİTİKA

Emine Hanımın küslük davası

Emine Erdoğan, Hayrünisa Gül ile olan küslüğüne ilişkin haberler üzerine 2 ayrı tazminat davası açtı.

Abone ol Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kendisi ve Hayrünnisa Gül ile ilgili haberlerde ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' iddiası ile Tempo dergisi ve Posta gazetesine dava açtı. Emine Hanım, 10'ar bin YTL manevi tazminat istedi.

Emine Erdoğan'ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Fatih Şahin tarafından, Tempo dergisi ve muhabiri Cemal Subaşı aleyhinde açılan davanın dilekçesinde, Tempo dergisinde, 22 Mayıs 2008 tarihinde yayınlanan ''İşte İpleri Koparan Konuşma-Devletin Zirvesindeki Küskünlüğe İlişkin Ankara Fısıltıları'' başlıklı bir haber yayımlandığı kaydedildi.

Söz konusu haberde, ''Emine Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül arasında geçtiği iddia edilen gerçek dışı bir konuşma ve görüşmeye yer verildiği'' aktarılan dilekçede, dava konusu yayınla Emine Erdoğan'ın kişilik değerlerine saldırıda bulunulduğu ileri sürüldü.

Dilekçede, ''Dava konusu yayında yer alan gerçek dışı konuşma Emine Erdoğan ile Hayrünnisa Gül arasında var olduğu iddia edilen dargınlığın sebebi olarak gösterilmeye çalışılmış ve hatta yayının devamında, varsayılan bu kırgınlığın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de yansıdığı iddia edilmiştir'' denildi.