BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,50
HABER /  GÜNCEL

Emine Hanım da Esad'ı ikna edemedi

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve eşi Esma Esad'ın kişisel elektronik posta adreslerinden yaptıkları yazışmalar yayınlandı.

Abone ol

Yazışmalarda Esma Esad, Emine Erdoğan'a e-posta adresini vermek istemediğini şu sözlerle ifade ediyor:

"Adresimi bilmemesini tercih ederim. Bu hesabı ailem ve dostlarımla yazışmak için kullanıyorum."

 

The Guardian gazetesinin yayımladığı kişisel e-postalarda diplomatik unsurların yanı sıra pek çok kişisel ayrıntı da var. Beşar Esad'ın iTunes'tan indirdiği müziklerden, eşi Esma Esad'in Paris'ten aldıklarına kadar pekçok detay mevcut.

Paris'ten alınan şamdanlar, masalar ve avizeler için 10 bin euro ödenmiş. Alışverişi yapan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad. Öyle çok eski tarihli bir zaman diliminde değil, isyan günlerinde yapılan bir alışveriş bu.

İngiliz The Guardıan gazetesinin yayımladığı e-postalardaki detaylardan biri de böyle. Diğer bir detay Beşar Esad'a ait.

Esad, Amerikan şirketi Apple'ın İTunes uygulaması üzerinden pekçok müzik, film ve uygulama satın almış. Amerika'nın yaptırımlarına rağmen Esad'ın bu uygulamadan yararlanması ise 3.Kİşiler aracılığıyla olmuş. Dikkat çeken bir diğer husus, Esad'ın eşine yolladığı country şarkıcısı Blake Shelton'ın "God gave me you" şarkısı.

Esad bu şarkıyı eşine Humus'ta başlayan saldırılardan bir gün sonra göndermiş. Chris Brown, Lil Wayne ve Cliff Richard şarkıları, bir Harry Potter filmi ve Steve Jobs'un otobiyografisi de Esad'ın diğer tercihlerinden. Bir başka mailde, Esad'ın danışmanlarından birine onlarca kişinin öldüğü Humus'la ilgili gönderdiği bir Youtube linki dikkat çekiyor. Gazeteye göre; linkte bölgede yaşananları "ti"ye alan, oyuncak ve bisküviler kullanılarak canlandırılmış bir video var.

Ve diğer bir ayrıntı da Esma Esad'ın Katar Emiri El Tani'nin kızı Mayassa ile yaptığı görüşmeler. Mayassa son gelişmelerle ilgili olarak Esma Esad'a eşini görevi bırakması konusunda ikna etmesi tavsiyesi vermiş. Mayassa ayrıca Esad ailesine başkent Doha'ya sürgün seçeneceğini gözönünde bulundurması gerektiğini söylemiş.