BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,78
ALTIN 2.387,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Emine Erdoğan'dan 'yardım edin' çığlığı

Pakistan'da afet bölgesini gezen, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, dünyaya çağrı yaptı: Yardım edin!

Abone ol

Pakistan'da afet bölgesini gezen, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, dünyaya çağrı yaptı: ''Bir başbakanın eşi olarak dünyaya yalvarıyorum, gerçekten durum çok kötü. Bu felakete kör ve sağır kalmasınlar''

Pakistan'da selden en fazla etkilenen güney bölgesini ziyaret eden Emine Erdoğan, Sukkur'a geldi. Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanları Egemen Bağış ve Selma Aliye Kavaf ile selden etkilenen bölgeyi helikopter ile inceledi.

Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Sağlık Bakanlığının selzedeler için kurduğu Sahra Hastanesini de ziyaret etti. Erdoğan, ziyareti sırasında hastanede tedavi gören bir hasta ve yakını ile de bir süre sohbet etti.

Emine Erdoğan, Sahra Hastanesi'ni ziyareti sırasında gazetecilerin sorusu üzerine, sel felaketinin bir ülkeyi nasıl esir aldığını gördüğünü belirterek, binlerce dönüm arazinin sular altında kaldığını, hayvanların telef olduğunu, buradaki çocukların, kadınların insanların çok büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kaldığını anlattı.

DÜNYAYA YALVARIYORUM DURUM ÇOK KÖTÜ

Erdoğan, ''Öldüler, ölüyorlar, bunlar da gidecek yardım elimizi uzatmazsak. Bunun için bir şeyler yapmak lazım. Umarım insanlık ölmemiştir. Herkes bu mübarek ramazan ayında elinden gelen her yardımı yapar. Bir başbakanın eşi olarak dünyaya yalvarıyorum, gerçekten durum çok kötü. Bu felakete kör ve sağır kalmasınlar'' diye seslendi.

Buradaki incelemesinin ardından çocuk merkezi haline dönüştürülen bir çadırı da ziyaret eden Emine Erdoğan, çocuklarla yakından ilgilendi, ''Korkmayın biz sizin yanınızdayız'' dedi.