BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Emekliye kaldırım cezası

Sakatlığı nedeniyle emekli oldu. Kaldırıma dinlenmek için oturdu. Sonra...

Abone ol

Milli Eğitim'de hizmetli memur olarak çalışırken ayağındaki sakatlık nedeniyle malulen emekli olan Halil Demirci (45), önceki gün sıcaktan bunalınca Tutlubahçe Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki evinin karşısında bulunan kaldırımdaki çınar ağacının altına sandalye koyup gölgesinde gazete okumaya başladı.

İddiaya göre, bir süre sonra 3 çocuk babası Demirci'nin yanına gelen Yayladağı Kaymakamı Süleyman Çelebi, "Burada oturamazsın, kaldırımı işgal ediyorsun" dedi. Çelebi ardından da polise haber verip Kabahatler Kanunu'nun 38. maddesine göre Demirci'ye 58 YTL para cezası kestirdi. Ceza, polis memurları tarafından düzenlenen ceza tutanağı ile Demirci'ye tebliğ edildi.

Suç duyurusunda bulundu

Ceza tutanağını gördüğünde çok şaşırdığını kaydeden Demirci de kaymakamın kendisine hakaret ettiğini öne sürerek Yayladağı Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Demirci, "Bir şey anlamadım. Çünkü kaymakam geldiğinde ayağa kalkıp selam verdim ve saygımı gösterdim. Daha sonra yerime oturdum. Ancak kaymakam bana hakaret etti ve rencide oldum. Böyle düzen mi olur? Ben satıcı değilim, kaldırımı da işgal etmiyordum. Bu keyfi bir uygulamadır" dedi.
Çelebi ise yaptığı açıklamada Demirci'nin kaldırımda oturarak iş takibi yaptığını savunarak, "Üç gün oradan gelip geçerken, bu kişiyi hep orada görüyordum. Hak edilen bir cezaydı, yapılması gerekiyordu, biz de bunu yaptık" dedi.