BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tunceliyi kana bulayacaklardı

PKK, Tunceli'de acı yüzünü gösterecekti. Hedef asker değil, yöneticilerdi...

Abone ol

Tunceli'de üst düzey yöneticilere yönelik ses getirecek bombalı eylem son anda önlendi

Eylem hazırlığında olan teröristlerin il merkezine kurye ile göndermeye hazırlandığı, zaman ayarlı patlamaya hazır 5 kilo C-4 patlayıcı jandarma tarafından bulunup etkisiz hale getirildi. Yoğun trafik akşının yaşandığı Bingöl-Elazığ karayolunun iki ayrı noktasına tuzaklanmış 5 kilo patlayıcı güvenlik güçleri tarafından bulundu.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Jandarma uzman bomba ekipleri, bölgeye frekans karıştırıcı ve uzaktan kumandayla patlamayı önleyen ‘Jammer’ cihazıyla gidip, patlayıcıyı düzeneğini keserek etkisiz hale getirdi.

Yapılan incelemede, bombanın 5 kilo C-4 ve üzerine konulan saatle zaman ayarlı patlamaya göre tuzaklandığı belirlendi. Jandarma, kent merkezinde faciaya neden olabilecek bombalı etkisiz hale getirdikten sonra güvenlik güçleri Tunceli ve çevresinde çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Özellikle polis, askeri ve kamu binaları çevresindeki önlemler artırılırken, kente giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. Tunceli'yi giriş ve çıkış yapanlar araçlar durdurularak didik didik aramalardan geçirilmeye başlandı.