BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Elysee Sarayını uyuz bastı

Elysee Sarayı'nda çalışanlar uyuz hastalığına yakalandı. Saray problemi çözmeye çalışıyor.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Carla Bruni ile çalışan ekibe uyuz teşhisi kondu. Saray'ın üç muhafızının yaşam koşulları sebebiyle uyuz kaptığı düşünülüyor.

Uyuz genelde çok fakir insanlar özellikle de evsizler arasında görülen bir hastalık. Calais dışındaki göçmen kampı "Jungle"da ise bu yaz büyük bir salgın yaşanmıştı.

Elysee Sarayı'ndaki salgın ise çalışanların bakımsız koşullarda yaşamasına ve bazı jandarmaların ise hiçbir zaman havalandırılmayan çekyatlarda yatmasına bağlanıyor. Hatta yataklar o kadar nadir değiştiriliyormuş ki bazı jandarmalar kendi çarşaflarını almak zorunda kalıyormuş

Her gün 35 jandarma ve yetkili görev yapıyor. Çalışanların 16'sı da 10 kişi için ayrılmış odalarda uyuyor.

Sarkozy'nin bir sözcüsü "Askeri merkezlerde uyuzun genel bir sebebi olan insanların çok yakın çalışmasını engellemek için çalışmalar yapılıyor. Uyuz kapmış olanlar tedavi edilecek ve diğerlerinden ayrı tutulacak" açıklamasını yaptı.

SARKOZY VE BRUNİ BAŞKA YERDE KALIYOR
Sarkozy ve Bruni ise Elysee Sarayı'nın farklı bir tarafında kalıyor ama nadir olarak gecelerini orada geçiriyor. Bunun yerine çift Bruni'nin Paris'in başka bir bölgesindeki 2 milyon sterlin değerindeki evinde kalıyor.