BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10
BİLİM - TEKNOLOJİ

Elon Musk, devrim niteliğindeki projesi için onay aldı

Sahip olduğu Boring Company ile trafiği rahatlatmak için tünel kazmaya başlayan Elon Musk'ın yeni projesi için yeşil ışık yakıldı.

Teknoloji dünyasının en önemli aktörlerinden biri olan Elon Musk, elektrikli otomobil şirketi Tesla ile dünyamızı, uzay taşımacılığı şirketi SpaceX ile de gelecekteki yuvamızı şekillendiriyor.

Güney Afrika asıllı ABD’li girişimcinin uğraşları bununla da sınırlı değil. Sahip olduğu Boring Company adlı firması ile trafik sorununu kökünden çözmeyi amaçlayan Musk, çareyi Los Angeles’ın altına tüneller kazmakta bulmuştu.

İlk başta hayal olarak başlayan, ancak daha sonra aldığı desteklerle gerçeğe dönüşen bu proje, Hawthorne (California) Şehir Konseyi’nden gerekli onayı aldı. Yüzeydeki araçların yeraltı garajına inmeleri için tasarlanmış bir asansör prototipi inşa edecek olan şirket, günümüzün en büyük problemlerinden olan trafik karmaşasına son vermek istiyor.

Proje kapsamında test edilecek araçlar, caddeden direkt olarak yeraltı garajına girmeyecek. Tünele bağlı asansör yardımıyla otoparklara inecek olan araçlar, tekrardan aynı sistemle yüzeye çıkacak.

Loop Lift, Türkçe adıyla Döngü Asansörü denilen sistem, SpaceX’in Hawthorne şehrinde bulunan merkezine inşa edilecek. Araştırma ve geliştirme sürecinde burayı kullanacak olan şirket, yeraltı garajlarının mevcut ulaşım sistemlerine entegrasyonunu sağlamak için çeşitli testler yapacak.

Boring Company'ye göre, yeraltı tünelleri uçan arabalara kıyasla trafik soruna çok daha fazla yardımcı olabilir. Tünellerin uçan arabalardan farklı olarak, tüm hava koşullarına dayanıklı olduğunu belirten şirket, ayrıca sokakta yürüyen insanların güvenliklerini tehdit etmediğini söylüyor. Musk, daha önce yaptığı açıklamada, uçan arabaların insanların kaldırımda yürüyen insanların üzerine düşebileceğini söylemişti.

Çılgın proje, otomobilleri tünel içerisinde saatte 200 km hızla çıkartacak bir altyapı üzerine kuruluyor. Kurulan bu sistem ile Los Angeles Uluslararası Havalimanı ile şehir merkezi arasındaki trafiğin rahatlaması hedefleniyor.

Sitene Ekle
Etiketler