BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,58
ALTIN 2.387,17
HABER /  DÜNYA

ELİNDE SİLAH OLANLA KONUŞMA OLMAZ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Çözüm sürecinde konuşma önemli. Diyalog alanlarının açık olması kıymetli. Ama sizin insanınıza elin...

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Çözüm sürecinde konuşma önemli. Diyalog alanlarının açık olması kıymetli. Ama sizin insanınıza elinde silah, yaralayıcı, delici alet alan kişilerle bu konuşma olmaz. Silahtan arınacaklar. Bunu hedefliyoruz” dedi.
Bir dizi gezi ve toplantıya katılmak üzere Mersin’e gelen Bakan Hayati Yazıcı, ‘Kolay Ticaret, Büyük Türkiye’ projelerinin tanıtım toplantısına katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen toplantıya Bakan Yazıcı’nın yanı sıra, AK Parti Mersin Milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten ile Nebi Bozkurt, Mersin Vali Vekili Orhan Eyövge ve iş adamları katıldı.
Toplantıda çözüm süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Yazıcı, hükümetin, devletin en önemli projelerinden birinin ‘Milli Birlik ve Kardeşlik’ projesi olduğunu söyledi. 30 yıldır Türkiye’nin kaynağını terörle mücadeleye kullandığını vurgulayan Yazıcı, “Büyük miktarda bir kaynak. Binlerce şehidimiz var. Hep birlikte ağladık ve ağlıyoruz. Elbette ki ekonomiden ülkelerin kalkınması güven ve istikrarla olur. Güven her şeyin zemini ve güvenlik güçlerimiz kanunların, yasaların verdiği görev ve yetki çerçevesinde devletin en önemli görevi olan vatandaşın yaşama hakkını sağlama bağlamında insanımızın canına yönelik terörist eylemlerini bertaraf etme noktasında terörle mücadelesini sürdürmüş ve sürdürmeye devam ediyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ BU BELADAN KURTARALIM”
Her şeyin yaşam hakkı ile başlayacağının altını çizen Yazıcı, “Yaşama hakkının olmadığı bir yerde diğer hak ve özgürlüklerin pek de anlamı yoktur. Tabi ki bulunduğumuz coğrafya itibariyle Türkiye’nin prestijli konumu itibariyle etten bir pozisyon konumu üstlenmesi dolayısıyla bunu istemeyen, arzu etmeyen de var. Bunun dış destekçileri var. İçten bilerek veya bilmeyerek destek verende var. Türkiye’yi bu beladan kurtaralım. Türkiye bunu sağladığı takdirde önünde hiçbir engel yok" şeklinde konuştu.
Türkiye’nin en büyük zenginliğinin kardeşlik olduğuna dikkat çeken Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
Bunu ölçecek hiçbir maddi değer yoktur. Bunu tesis etmeye çalışıyoruz. Bu kardeşlik Hz. Adem’den, Hz. Havva’dan gelme. Kardeşliğimiz her şeyin üstündedir. Kimileri, bazıları bu tür beyanları da eleştiriyor. Kardeşlik söylemini küçümseyenler var. Kardeşliğin çok güçlü bir hukuku var. O kardeşliğin tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak gibi hassasiyeti var. Bu noktada kararlı bir duruş sergiliyoruz. Hani sorgulayanlar olabilir. Niye çıkıyor, ne karşılığı çıkıyor diye. Milletimizin hassasiyeti bizim hassasiyetimizdir. Biz bugüne kadar hep milletin gündemiyle, Cumhuriyet hükümetinin gündemini bir tuttuk, örtüştürdük. Milletimizin gerçekten yüzüne baktığımızda yüzümüzü kızartacak ya da milletimizin boynunu bükecek hiçbir iş yapmadık, yapmayız."

"SİLAHTAN ARINACAKLAR"
Çözüm sürecini başarıyla gerçekleştireceklerine inançlarının tam olduğunu ifade eden Yazıcı, “Tabii konuşmak önemli. Diyalog alanlarının açık olması kıymetli. Ama sizin insanınıza elinde silah, yaralıyı delici alet alan kişilerle bu konuşma olmaz. Silahtan arınacaklar. Bunu hedefliyoruz. İnşallah bunu başarırız. Doğru yürüyene Allah da yardım eder. Türkiye büyük bir ülke. İnşallah gerçekten 2023’e ilerken elbette onun arkasından İstanbul’un Fethi’nin çok özgün bir yeri var. 2053’de İstanbul’un Fethi’nin 500’üncü yıldönümü kutlanacak. Çocuklarımız Malazgirt Zaferi’nin 2071 yılında bininci yıldönümünü kutlayacak. Biz oralarda zirvede bir Türkiye hedefliyoruz. Koşturmamız bu. Birimizin mutluluğu, diğerinin mutluluğuna vesile oluyor” ifadelerini kullandı.
(İHA)