BIST 10.895
DOLAR 32,21
EURO 34,96
ALTIN 2.508,41
HABER /  POLİTİKA

Eli silah tutan PKK'lılar hala Türkiye'de

Devlet Bahçeli, "Başbakan ilk defa bir gerçeği ifade etti. Eli silah tutan PKK militanları hala Türkiye'de bulunuyor. Başbakan bazı çocuklarla hanımların Türkiye'yi terk ettiğini ifade etti." dedi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İstanbul İl Başkanlığı ziyaretinde basına gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın 'PKK'nın yaşlı ve hastalarından oluşan yüzde 20'lik oran çekildi' açıklamasını değerlendirdi. Devlet Bahçeli, "Başbakan ilk defa bir gerçeği ifade etti. Eli silah tutan PKK militanları hala Türkiye'de bulunuyor. Başbakan bazı çocuklarla hanımların Türkiye'yi terk ettiğini ifade etti." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İstanbul İl Başkanlığı ziyaret etti. Gündemi değerlendiren Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın PKK'nın çekilme hakkındaki son açıklamasını değerlendirdi. Başbakan'ın ilk defa bir gerçeği ifade ettiğini söyleyen Devlet Bahçeli, "Oslo'dan başlayan müzakere süreci 3 aşama olarak gerçekleşecekti. İlk aşaması PKK terör örgütünün silahları bırakarak ülkeyi terk etmesiydi. Aradan geçen 2 ay gibi bir sürede Sayın Başbakan bir gerçeği ifade ediyor. Eli silah tutan PKK militanları hala Türkiye'de bulunuyor. Bazı çocuklarla hanımların Türkiye'yi terk ettiğini ifade ediyor. Oslo Müzakere sürecinde verilen sözler uygulamaya konulmamıştır. PKK'nın Türkiye'yi terk etme gibi bir düşüncesinin olmadığını ortaya koymuştur." şeklinde konuştu.

"DEMOKRATİK PAKETİ BEKLEYİP GÖRECEĞİZ"

Torba yasasındaki demokratikleşmeyi değerlendiren Devlet Bahçeli, "Önümüzdeki günlerde paketin ne kadar demokratik olup olmadığını tasnif edeceğiz. Şu aşamada demokratikleşme paketinin sunulmuş bir şekli bulunmamaktadır. Ekim ayına kadar beklemek gerekir." ifadelerini kullandı.

"YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINA HERKESDEN ÖNCE BAŞLADIK"

İl Başkanlığındaki konuşmasında yerel seçimlere de değinen Bahçeli, MHP'nin yerel seçim çalışmalarına diğer partilerden önce başladığını belirti. MHP olarak yerel seçimleri çok önemsediklerini dile getiren Bahçeli, "Şuana kadar 39 il, ilçe ve belde belediye başkan adayları tespit edilmiştir. Önümüzdeki günlerde 30 büyükşehir üzerinde çalışmalarımız sürdürülecektir. Muğla, Aydın, Denizli, Manisa, Balıkesir büyükşehir olan illerimizin belediye başkanların takdimiyle ilgili bir programımız olacak. Daha sonra 'Akdeniz Fırtınası' olarak Antalya, Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep olmak üzere bu süreç devam edecektir. Daha sonrada diğer büyükşehirlerimiz üzerinde çalışmalarımız hızlandırılacaktır. Üç büyükşehirlerimiz üzerinde çalışmalarımızı hassasiyetle sürdüreceğiz. Bu büyükşehirlerimizin birincisi İstanbul, ikincisi Ankara üçüncüsü İzmir'dir. Sürpriz parti Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır." diye konuştu.

"BAŞBAKAN MISIR DARBESİNDE ABD'YE SES ÇIKARTMIYOR"

Devlet Bahçeli Türkiye'nin Mısır darbesi hakkındaki dış politikasını değerlendirdi. Bahçeli şöyle dedi: "Sayın Başbakanın Mısır'daki darbeden yüksek oranda etkilendiği görülüyor. Bir türlü de kabullenilmemiş bir anlayışla konuşmalarını sürdürüyor. Fakat oradaki gelişmeleri uluslar arası ilişkilerle yorumlayıp Amerika Birleşik Devletleri'ne hiç ses çıkartmıyor. Amerika Birleşik Devletleri bu işin neresindedir. Milliyetçi Hareket Partisi de dahil olmak üzere bu millet Sayın Başbakan'dan beklemektedir."