BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.433,87
HABER /  GÜNCEL

Bodrum'un ciğerleri alev alev

İlçeye bağlı Konacık beldesinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Abone ol

Muğla 'nın Bodrum İlçesi'nde, henüz belirlenemeyen bir nedenle makilik alanda çıkıp tarım arazisine de sıçrayan yangın yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Bodrum'un Ortakent - Yahşi Beldesi'nde Açık Kırlar Mevkii'nde bugün akşam saatlerinde henüz belirlenmeyen bir nedenle yangın çıktı. Makilik alanda başlayan yangın rüzgarında etkisiyle sürekli yön değiştirirken tarım arazisine de sıçradı. Yangına Bodrum Orman İşletmesi'ne ait 2 helikopter, bir uçak, 6 arazöz, 16 belediye itfaiye aracı 150 orman işçisi, Bodrum Akut Ekibi ile vatandaş söndürme çalışmalarına katıldı. Dumandan etkilenen iki orman işçisi ambulanslarda tedavi edildi. Bitez'de bağ evlerine yangının 20 metre yaklaşması nedeniyle emniyet güçleri evdeki insanları boşalttı. Yangını uzun süre balkonlarından seyredenler alevler yaklaşınca evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Güvenlik nedeniyle evinden çıkan Ahmet Sertel, yangının Bodrum Turgutreis Karayolunun yanındaki su parkının hemen arkasından başladı belirtti, "Yangın hızla yayıldı iki kilometre ilerleyip evlerimize kadar geleceğini tahmin edemedik itfaiye ve orman ekipleri hızla müdahale etmeseydi evler yanacaktı" dedi.