BIST 9.992
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.434,46
HABER /  DÜNYA

Eleştirilere sosyal medya örnekli cevap

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Sosyal medyanın bu kadar yoğun kullanıldığı bir ülkede, ’demokrasisi gelişmemiş...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Sosyal medyanın bu kadar yoğun kullanıldığı bir ülkede, ’demokrasisi gelişmemiş, özgürlükler kısıtlı’ diye bir görüntü verilmeye çalışılması ülkemize yapılan en büyük haksızlıktır” dedi.
Bakan Yıldırım, Pendik Kurtköy’de Netaş’ın yeni genel müdürlük binası ve ArGe Üssü’nün açılışına katıldı. Açılış töreninde konuşan Binali Yıldırım, “İçimiz dışımız bilişim oldu” esprisiyle herkesi güldürdü. Yıldırım, “Bu işe başlangıçta sektör diyorduk. Ben sonra baktım ki bu sektör tanımı yetmiyor. Ben şimdi artık ‘yaşam tarzı’ diyorum. Bilişim olursa aynı kaynağa herkes aynı anda gider hızlı olan kazanır, yavaş olan kaybeder” dedi.

"İYİ BİR GÖRÜNTÜ DEĞİL"
“Hükümetin gençlerle fazla teşriki mesaisi yok” kanaatinin yanlış olduğunu belirten Bakan Yıldırım, “Bu tamamen yanlış bir kanaattir. Genç istihdamın en fazla arttığı dönem bu dönemdir. Bize şunu diyebilirsiniz; ‘gençlerimizle daha fazla ilgilenmemiz lazım.’ Ama öyle bir işlere girmişiz ki gençlerimizle de, çocuklarımızla da, torunlarımızla da ilgilenemiyoruz. Çok yoğun çalışıyoruz. Ama bunlar mazeret olamaz, mutlaka ilgilenmemiz lazım. Biz de o çağlardan geçtik. Mesela dünyada biz ve Brezilya sosyal medyayı yüzde yetmişin üzerinde kullanan ülkeleriz. Ama bu rakam eğitime geldiği zaman yüzde otuzlara düşüyor. Amerika, Japonya gibi ülkelerde yüzde yetmişe çıkıyor. Bu ülkemiz için iyi bir görüntü değil. Tabii ki sosyal medyayı kullanalım. Bunlar olmayıp da arkasında huzursuzluk, sokak hareketleri çıkarsa, kin ve nefret duyguları yol alırsa, o sosyal medya bizim istediğim sosyal medya değildir. Biz her şeyi ülkemizin geleceği için yapacağız. Konuşarak her şeyi hallederiz, kavgayla bir şey çözemeyiz. Demokratik bir ülkeyiz, hukuk devletiyiz. Sosyal medyanın bu kadar yoğun kullanıldığı bir ülkede ’demokrasisi gelişmemiş, özgürlükler kısıtlı’ diye bir görüntü verilmeye çalışılması ülkemize yapılan en büyük haksızlıktır” şeklinde konuştu.

"ÖNCE ’DARBE’ DİYEBİLSİNLER"
Türkiye’ye yönelik eleştirilere de değinen Bakan Yıldırım, “Kendini gelişmiş diye niteleyen ülkelerin böyle yapması daha acıdır. Bunlar önce dönsün, silahlarını halkının üzerine doğrultan, seçimle gelen iktidarları silahla alaşağı eden ülkelere ’burada darbe yaptınız, demokrasiyi katlettiniz’ diyebilsinler. Bunu diyemeyenler Türkiye’deki sokak olaylarından hareket ederek Türkiye’nin ’demokrasisinin geri gittiğini’, Türkiye’nin ’tekrar içine kapandığını’ söyleyecek ve Türkiye üzerinde bir kara propaganda oluşturacak oyunların içine girdiler. Bu oyunu gençlerle beraber bozacağız” dedi.
Bakan Binali Yıldırım, sosyal medyayı başkalarının hayatını karartmak, kin ve nefret tohumlarını ekmek ve suç işlemeye çağrı yapmak için kullanmaya razı gelemeyeceklerini belirterek, “Yaptığınız bir işten sonra ‘bunun suç olduğunu bilmiyordum’ mazereti geçerli değildir. Hepimiz kanunları ezberleyemeyiz ama hukuk devletinde sorumlu vatandaş neyin suç olup olmadığını bilmek zorundadır. Gerçek hayatta ne suçsa, sanal hayatta o suçtur. Bu prensibi aklınızın bir köşesine koyarsanız, o zaman sosyal medyayı istediğiniz gibi kullanın” şeklinde konuştu.
(İHA)