BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.411,56
HABER /  DÜNYA

Provokatif ’Gezi haberlerine’ suç duyurusu

Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi bir grup avukat, Gezi olayları sürecinde provokatif yayınlar yaptığını savundukları medya kuruluşları hakk...

Abone ol

Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi bir grup avukat, Gezi olayları sürecinde provokatif yayınlar yaptığını savundukları medya kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulundu.
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bir araya gelen Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi bir grup avukat, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin bazı medya kuruluşlarının yapılan haberlerle hükümeti devirme gayreti içinde olduğu gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Burada grup adına açıklama yapan Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkan Yardımcısı Avukat Esra Göncü, haziran ayında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı, illegal örgütler tarafından bir başkaldırı ve ayaklanma sürecinin başlatıldığını ifade eden ederek, “Bu sürecin en başından itibaren bazı gazeteler ve internet siteleri bir program dahilinde meşru seçimlerle iş başına gelmiş hükümeti devirme gayretiyle toplumu manipüle edecek birçok yalan ve kasıtlı habere imza atmışlardır. Bu gazete ve internet sitesi sorumluları olayların şiddet dozunu artırabilmek adına gerçekle alakası olmayan, insanları suç işlemeye tahrik eden yayınlar yaparak, halkı suç işlemeye tahrik etmiş, suç işleyenleri övmüş, halkı kanunlara uymamaya teşvik ve tahrik etmiştir’’ ifadelerini kullandı.
Göncü, “Basın, haber verme fonksiyonunu yerine getirirken kullanacağı hakkın özel hukuk alanındaki sınırı, gerçeklik, kamu yararı ve toplumsal ilgi, güncellik, konu ile ifade arasında düşünsel bağlılık kuralları ile belirlenmiştir. Basın tarafgirlik duygusu içinde bir plan dahilinde yalan, kışkırtıcı, ayrımcı ve şiddeti teşvik edici eylemler içine girdiği anda basına tanınan ayrıcalıklar da ortadan kalkar ve bu durumda basın özgürlüğünden söz edilemez. Bizler ülkenin geleceği, huzur ve güveni ile toplumun adalet duygusunun tatmin edilmesi bağlamında bugün bu kara propaganda ve kaos yayınlarını yapan medya grupları hakkında suç duyurusunda bulunacağız’’ diye konuştu.
Açıklamanın ardından, avukatlar suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye giriş yaptı.
(İHA)