BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.293,10
HABER /  GÜNCEL

Elektrik yeraltına iniyor

Uygulamaya İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden başlanacağını ifade eden Güler, şöyle devam etti...

Abone ol

``Bu daha önce planladığımız, birgün iktidara gelir gelmez hesapladığımız bir konuydu. Geçen sene bunun hazırlığını yaptık. İhale şartnamelerini oluşturduk. Bu yıl da bunları toprak altına alacağız.``

Güler, bu uygulamanın, kayıp-kaçağı önlemek, yaşam kalitesini artırmak ve estetik görünüm açısından birçok faydası bulunduğunu ifade ederek, ``Çünkü son fırtınada da gördük ki bu sistem, büyük ölçüde tahrip olmuş. 10 yıldır bunlar ele alınmamıştı, (bugün özelleştireceğiz, yarın özelleştireceğiz) diye. Şimdi biz bunu yoğun şekilde sürdürüyoruz`` diye konuştu.

Güler, bununla ilgili, bütçeye koydukları miktarın dışında, yabancı sermaye olarak büyük teklifler aldıklarını bildirdi.

Yeni yasaya göre, iletimin kamuda kalacağını, dağıtımın ise özelleştirileceğini dile getiren Güler, ``Onun için bunun hesaplamasını, analizini yapıyoruz. Aksiyon planını tespit ettik.

Bunları peyderpey, süratli bir şekilde uygulamaya koyacağız`` dedi. Güler, bu uygulamanın tamamlanacağı süreye yönelik bir soruya da ``Süre olarak vermek doğru değil ama muhtemelen 2 sene içinde tamamlamak istiyoruz`` karşılığını verdi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Güler, geçen hafta fırtınadan dolayı yaşanan elektrik kesintileri konusunda şunları kaydetti:

``Elektrik hatlarında aşırı yük var. Bildiğiniz gibi elektriğe 14 aydır zam yapmadık. Aydınlanmanın dışında, ısınmada da yoğun şekilde kullanılıyor. Aşırı yükler var ve 10 yıl içinde bakımsız kalmış.

Sadece kar değil, fırtına da aşırı boyutta oldu. Ama bunların hiçbiri bahane değil.``

Bu sorunun çözümünün, kabloların yeraltına indirilmesi ve özelleştirme olduğunu vurgulayan Güler, ``Bunların mutlaka yapılması lazım. Bunda da en ufak bir tereddüt yok`` dedi.

Kaynak : Haber7

yer