BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.430,18
HABER /  DÜNYA

Elde ettiğimiz madalyayı halka armağan ediyoruz

Erkek Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, 12 Dev Adam’ın elde ettiği madalyayı tüm halka armağan ettiklerini söyledi. <br/>...

Abone ol

Erkek Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Bogdan Tanjevic, 12 Dev Adam’ın elde ettiği madalyayı tüm halka armağan ettiklerini söyledi.
Mersin’de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları’nda A Milli Erkek Basketbol Takımı finalde, Sırbistan’ı 79-62 yenerek şampiyon oldu.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Erkek Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Tanjevic, oyunlarda oynadıkları 5 maçın hepsinde çok iyi olduklarını vurgulayarak, "5 maçta da iyi bir basketbol ortaya koyduk. Bunu dışında Mersin’de bizi destekleyen taraftarlara da çok teşekkür ediyorum. Burada çok güzel bir atmosfer vardı. Buraya gelirken üzerimizde çok ciddi baskı vardı. Çok ciddi sorumluluk bilinci ile buraya geldik. Devletimizin ve halkımızın bizden büyük bir başarı beklentisi vardı. Bizde bunu gerçekleştirmek için çok mücadele ettik. Çok kısa sürede hazırlıklarımızı tamamlamak zorundaydık. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Buradaki maçlarda da oyuncularımız çok yüksek performans göstererek arzu ettiğimiz başarıya ulaşmamızı sağladılar. Çok genç bir takıma sahibiz. Umuyorum ki oyuncularım burada gösterdiklerin performansların ardından gelecek sezon kendi takımlarında daha fazla süre kazanabilirler" dedi.

"BU ZAFERİN BİR BAŞKA ÖNEMİ DE BAYRAĞIMIZIN VE HALKIMIZIN BİRLİĞİ ADINA ÇOK ŞEYLER KATMASIDIR"
Bu oyunlarda oynayan oyuncuların Türkiye’nin geleceği olduğunu belirten Tanjevic, "Biz bu oyuncuları sadece Eylül ayında oynayacağımız Avrupa Şampiyonası’nda değil önümüzdeki yıl dünya şampiyonasında ve olimpiyat oyunlarında ki eğer ev sahipliği yapabilirsek 2020 Olimpiyatları’nda çok ihtiyaç duyacağız. Türk basketbolunun geleceği olarak gördüğümüz oyuncular bunlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Onun dışında elde ettiğimiz zaferin bir başka önemi de bayrağımızın ve halkımızın birliği adına çok şeyler katması. Böyle umuyoruz, böyle inanıyoruz. Elde ettiğimiz altın madalyayı tüm Türk halkına armağan ediyoruz" diye konuştu.

"KAL YÖNÜNDE BİR TEKLİF GELİRSE SEVE SEVE KALIRIM"
Avrupa Şampiyonası için geçtikleri yıl çok zorlu eleme maçları oynadıklarını kaydeden Tanjevic, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençlerle oynadık. A Takımın büyük çoğunluğu bizlerle birlikte değildi. Ben o zamanda takımın başındaydım. Ciddi emekler verdim. Oyuncularımıza ciddi yatırımlar yaptık. Eğer Basketbol Federasyonu uygun görürse, bu görevi bana verirse ben bu görevi seve seve kabul ederim. Ben kendimi bu ailenin bir parçası olarak görüyorum. Onları böyle bir durumda yarı yolda bırakamam. Herkesle gönül bağım var. Kal yönünde bir teklif gelirse ben bu görevi seve seve üstlenmeye hazırım. Akdeniz Oyunları’nda altın madalya kazanan takımda bulunan 6 yada 8 oyuncunu Avrupa Şampiyonası aday kadrosunda olacağını düşünüyorum. 18 kişilik aday kadro 17 Temmuz tarihinde çalışmalara başlayacak. Bu kadrodan da 6-8 oyuncu yer alacaktır. Bu sene kadro şansı bulmayanlar da 1-2 sene beklemek durumunda kalabilir."
A Milli oyuncu Oğuz Savaş ise altın madalyanın kendileri için önemli olduğunun altını çizerek, "İlk gün toplandığımızdan beri hedefimiz buydu. Herkes fedekarlık yapıp sezon bitiminin ertesi günü kampa girdi. Fedekarlığımızın karşılığını almak istiyorduk. Bir aydır bunun için çalışıyorduk. En son maça çıktığımızda da herkes gerekeni yaptı. Sahaya giren herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Herkes çok iyi mücadele etti. Herkes o kadar istekliydi ki onların bir an bizi yakalamasına izin vermedik. Hiç kimse heyecanını kaybetmedi maçın son dakikasına kadar. Bu bizim için önemliydi. Ancak biz bunu sadece final maçında değil buradaki ilk maçtan bugün ki maça kadar her maçta gösterdik. Herkes çok istekli oynadı. Sonunda da karşılığını aldık. Tabi ki kendi seyircimiz önünde oynamak büyük avantaj. Mersin’de Türkiye’de oynamak bizim için çok önemliydi. Buraya gelen herkese de teşekkür ediyorum. Kazandığımız için mutluyum" ifadelerini kullandı.w
Oyunculara altın madalyaları Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan taktı. Maç sonrası UEFA’nın Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye verdiği men cezaları ile ilgili açıklamalarda bulunmayan Suat Kılıç, "Türkiye Futbol Fedarasyonu açıklama yaptıktan sonra bizde görüşlerimizi paylaşırız. Önce onların ne şekilde yorumladığına bakmamız, görmemiz lazım. Sonra gerekirse değerlendirmelerimizi yaparız" dedi.
(İHA)