BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Elçiyi MOSSAD Ajanı diye geri çevirdiler

İsrail, Türkmenistan için ikinci kez elçisini görevlendirdi ancak, görevlendirdiği elçi bu kez de...

Abone ol

Haaretz gazetesi, Türkmenistan'ın, ikinci kez İsrail'in bu ülke için belirlediği büyükelçiyi "Mossad ajanı" olduğu gerekçesiyle kabul etmediğini duyurdu.

Gazetenin haberinde, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı'nın, geçtiğimiz günlerde İsrail tarafını bilgilendirerek, 2010 yılı Ağustos ayında atanan Haim Koren'in güven mektubunu kabul etmeyeceğini bildirdiği kaydedildi.

Buna gerekçe olarak, Koren'in, Ulusal Güvenlik Akademisi'nde 3 yıl süreyle okutman olarak çalışması gösteriliyor.

İsrail Dışişleri'nden bir kaynak, Türkmen hükümetinin, bu durum nedeniyle Koren'i diplomattan çok bir Mossad ajanı olduğunun kanıtı olarak gördüğünü; bu akademinin bir istihbarat değil, eğitim kurumu olduğunu, ancak bu konuda Türkmen yetkililerini ikna edemediklerini söyledi.

CASUS DEĞİL, BÜYÜKELÇİ İSTİYORUZ

Habere göre, bir Türkmen yetkili, İsrailli muhataplarına "Biz sizden ikili ilişkilerle uğraşmak için bir büyükelçi göndermenizi istiyoruz, yoksa İran konusunda istihbarat toplayacak bir casus değil" dedi.

Türkmenistan'ın 2009 yılında, ilk aday büyükelçi olan Reuven Daniel'in güven mektubunu da daha önce Mossad'da görev yaptığı gerekçesiyle kabul etmediği belirtiliyor.