BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Elazığ Belediyesinden deprem uyarısı

6 şiddetindeki depremde büyük can kaybı yaşanan Elazığ'da belediye başkanı depreme karşı önlem çağrısında bulundu

Abone ol

Elazığ'daki 25-30 yıllık evlerin mutlaka depreme dayanıklılık kontrolünden geçirilmesi gerektiğini bildiren Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Vatandaşlarımız, sağlıkları ve güvenlikleri için bu işlemleri yaptırmalı" dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Elazığ'da inşaatlarda kullanılan yapı elemanlarının onaylanmadan binalarda inşaatların devam etmediğini söyledi.

Deprem Yönetmeliği kapsamında 2004 yılından bu yana inşaat alanında kendi bünyelerinde oluşturulan birimle yapılan binaların, temeli, demir donatısı ve binada kullanılan beton harcının denetlendiğini belirten Selmanoğlu şöyle dedi:
"Ülkemizin ve ilimizin deprem kuşağında yer alması, ilimizde yapılan inşaatlarda depreme dayanıklılık konusunda önemli tedbirler almamıza neden oldu. Biz de ilimizde 2004 yılından bu yana yapılan evlerde sürekli olarak denetim yaparak inşaatların deprem yönetmeliklerine uygun yapılmasını sağlıyoruz. 2004'ten bu yana yapılan evlerin güvenli olduğunu söyleyebilirim. Ancak ilimizde daha önceki yıllarda yapılan evler var. Bu evlerin depreme karşı dayanıklı olup olmadıklarını belirlemek amacıyla mutlaka kontrolünün yapılması gerekiyor. Biz belediye olarak bu konuda küçük bir ücret karşılığında bu kontrolü yapıyoruz. Tabii ki konutların depreme karşı güçlendirilmesi gerekirse bunun için konut sahiplerinin 15-25 bin TL arasında bir harcama yapması gerekiyor. Ancak biz bu konuda vatandaşların duyarlı olmasını istiyoruz. Çünkü depreme dayanıklı konutlarda oturulması insanların sağlık ve güven içinde olmasını sağlayacaktır."

"DEPREM RİSK HARİTASI ÇIKARDIK"
Elazığ'ın olası bir depreme karşı olumsuzluk yaşamaması adına ilde gerekli çalışmanın yapıldığını kaydeden Selmanoğlu, "Elazığ'da sondaj sistemi ile zeminleri etüd ederek deprem risk haritasını çıkardık. Bu, ilimiz ve insanlarımız adına mutlaka yapılması gereken bir çalışmaydı. Kentsel Dönüşüm Programı kapsamında yapılan çalışmalarımız da, bu haritanın çıkarılmasının ardından elde ettiğimiz bilgilere göre yapılmaktadır" diye konuştu.