BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çaycumaspor'da istifa şoku

Sakaryaspor'daki istifa haberinin ardından bir şok da Çaycumaspor'dan geldi. Çaycumaspor Asbaşkanı Alpan istifa kararı aldı

Abone ol

Çaycumaspor Asbaşkanı Hüsnü Sami Alpan, Çaycumaspor Yönetim Kurulu toplantısında kulübün kalıcı gelirleri olmadığı ve toplama paralarla döndüğü için istifa kararı aldı.

Çaycumaspor Yönetim Kurulu Çaycuma Belediye Başkanı ve aynı zamanda Çaycumaspor Başkanı Mithat Gülşen, Asbaşkan Hüsnü Sami Alpan, Başkan Yardımcıları AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk başkanlığında toplandı.

Gelirlerin bağış toplama usulüyle yapıldığını ifade eden Asbaşkan Alpan, “Çaycumaspor’a kalıcı gelir sağlamak adına projeler ürettik. Çaycuma Belediyesi imkansızlıklarını ifade ederek bu projelerimize destek veremedi. Bu projelere Belediyemiz destek olsaydı şu an Çaycumaspor’un kalıcı gelirleri olurdu. İstediğimiz transferleri rahat yapardık. Ligde iddialı olurduk. Yöneticilerimiz de zevkle görevlerini yapardı. Bağış toplama sistemi, taşıma suyla değirmen döndürmeye benziyor. Bu durum beni hayliyle yıprattı. Bu nedenle önümüzdeki sezon görev almak istemiyorum. Yeni seçilecek arkadaşımıza da başarılar diliyor, Çaycumaspor’a emek veren herkese teşekkür ediyorum”dedi.
Başkan Gülşen ise spor kurumlarının giderleri belediyeye yük olduğunu ifade ederek, “Biz de Çaycumaspor’un tüm masraflarını karşılamak isterdik. Ancak belediyemizin bu gücü yok. Belediyemizin yapması gereken asli işleri vardır. Çaycumaspor’a da bütçemiz dahilinde katkı verebiliyoruz. Asbaşkan Alpan, özveriyle bu görevi yerine getirdi. Kendisini kutluyorum” diye konuştu.

İstifasını açıklayan Asbaşkan Alpan’ın yerine yeni aday çıkmayınca Çaycumaspor Yönetim Kurulu, yeni yönetimin seçilmesi için Olağan Üstü Kongre kararı aldı. Bu kararla var olan Yönetim Kurulu da görevlerini bırakacağını açıklamış oldu. Kongrenin en erken süreçte Nisan ayında gerçekleşeceği, yasal prosedür incelenip kongre tarihi kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.