BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

El şakasıyla gelen cinayet

Mahallenin gençleri arasında el şakasıyla başlayan tartışma, cinayete kadar uzandı.

Abone ol

Sarıyer'de, el şakası ile başlayan kavgada Cüneyt Tanrıkulu'nun (25) kalbinden bıçaklanarak öldürülmesi olayı ile ilgili gözaltına alınan 10 kişi polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Cinayeti işlediğini itiraf ettiği iddia edilen taksici Emre Gıca (26) tutuklanırken 9 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tarabya Mahallesi'nde 6 Kasım 2012 tarihinde meydana gelen olayda iddiaya göre iki grup halindeki gençler arasında kavga çıktı. Kavga sırasında Cüneyt Tanrıkulu kalbinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Maslak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan Tanrıkulu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kavgaya karıştığını belirledikleri 10 kişiyi ertesi gün yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan şüphelilerden taksici Emre Gıca, cinayeti itiraf etti.

Gıca ifadesinde, "Biz hepimiz mahalleden arkadaşız. Benim ile Cüneyt Tanrıkulu arasında el şakasıyla başlayan husumet oluştu. Bir süre sonra mahallenin diğer gençleri de bu husumete dahil oldu. İki grup haline geldi. Birkaç defa aramızda sürtüşme oldu. Son olarak da büyük bir kavga yaşandı. Kavga sırasında, bıçağımı Cüneyt Tanrıkulu'ya doğru salladım. Kalbine isabet etmiş" şeklinde konuştu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 9 Kasım günü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen 10 kişiden Emre Gıca tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.