BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.456,15
HABER /  DÜNYA

’’El Nusra kınansın’’

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Rojava’da yaşanan olayları protesto eylemine katılarak, El Nursa örgütünün kınanmasını istedi. <br...

Abone ol

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Rojava’da yaşanan olayları protesto eylemine katılarak, El Nursa örgütünün kınanmasını istedi.
Rojava’daki olayları protesto etmek için yaklaşık 30 kişiden oluşan Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi üyesi Galatasaray Meydanı’nda eylem yaptı. Eyleme aralarında BDP Milletvekili Sebahat Tuncel’in de bulunduğu bir grup kadın aktivist katıldı.

’’KATLİAMI GÖRMEYENLERİ GÖRDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ’’
Burada yapılan basın açıklamasının ardından Tuncel, “Rojava’da yapılan katliamı görmeyenleri gördürmeye çalışıyoruz. Ama yinede Ortadoğu halkları bayram kutluyor. Biz Tunus, Libya, Mısır, Rojava, bütün Ortadoğu halklarının bayramlarını buradan kutluyoruz. Direnen halkın bayramını kutluyoruz. Onların bayramı hak ettiğini düşünüyoruz” dedi.
Rojava’da Kürtlere yönelik yapılan saldırılardan Türkiye’yi sorumlu tutan Tuncel, “Özellikle Rojava’da yaşanan katliam Türkiye’nin desteklediği bir katliamdır. Hükümet bir yandan Kürt sorunun çözeceğim diye demokratik çözüm sürecinin başladığını, bu ülkenin başbakanı durmadan bu süreci ilerleteceklerini, ilerletmek istediklerine dair açıklamalar yapıyor. Ama bir yandan da El Kaide’ye bağlı El Nusra çetelerine destekliyor. Bugüne kadar El Nusra’nın yaptığı hiçbir katliamı hükümet resmi olarak kınamadı” diye konuştu.

’’ROJAVALI KADINLARIN ÇIĞLIĞINI DUYUYOR MUSUNUZ?
“Başbakan Gezi direnişi sırasında başörtülü bir kadına yapılan bir hakarete haklı olarak karşı çıktı” diyen Tuncel, “Buradan başbakana kadınlar olarak soruyoruz; Rojavalı kadınların çığlığını duyuyor musunuz? Rojavalı kadınlara yapılan bu insanlık dışı uygulamaya ne diyorsunuz? Burada AK Parti hükümetine tekrar sesleniyoruz; Rojava’da yapılan bu insanlık dışı uygulamaya desteğinizi çekin, El Kaide’nin desteklediği El Nusra örgütünün kınamanızı bekliyoruz. İnsani yardım adı altında buradaki insanların gidip Rojava’da savaşmadığını, çatışmadığını ve bu konuda hükümetinizin desteğinin olmadığını açıklamanızı istiyoruz” dedi.
(İHA)