BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.440,45
HABER /  DÜNYA

El Kaide'nin Türk komutanını astılar

El Kaide örgütünün Türkiye komutanı olduğu iddia edilen “Ebuzer” lakaplı Serdal Erbaşı, Afganistan’da idam edildi.

Abone ol

Terör örgütü El Kaide’nin Türkiye komutanı olduğu belirtilen Serdal Erbaşı, örgüt tarafından asılarak öldürüldü.

Taraf gazetesinin haberine göre; 16 yıl önce Çeçenistan’a giderek direnişe katılan Konya doğumlu Serdal Erbaşı, bağlı bulunduğu ‘Kafkasya Emirliği’ grubuyla yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle Afganistan’a giderek El Kaide saflarına katıldı.

TALİBAN İLE ANLAŞAMADI

Burada örgütün Türkiye sorumlusu olan Erbaşı, El Kaide’ye para akışını ve militan sağlanması görevlerini üstlendi. İki yıl bu görevi yürüten Erbaş, geçen günlerde Taliban üyesi iki Azeri vatandaşı ile yardımlar sonucu gelen paraların bölüştürülmesi nedeniyle tartıştı.
 
ŞERİAT MAHKEMESİ İDAM KARARI VERDİ

İddiaya göre Serdal Erbaş bu tartışmanın ardından kendi adamlarına iki Azeri militanı öldürttü. Bu olay üzerine, Erbaşı’nın adamı oluğu bildirilen bir Türk militanı gözaltına alındı. Bu kişinin ifadeleri üzerine Serdal ile diğer adamı da yakalanarak gözaltına alındı. Taliban’ın şeriat mahkemesi, Erbaşı ile biri Türk iki adamı hakkında idam kararı verdi. İdam kararları Afganistan’da infaz edildi.
 
TÜRKİYE'DE HÜCRELERİ VAR

El Kaide’nin ‘Türkiye komutanı’ olan Serdal Erbaşı’n ismi ilk olarak Ankara’da yapılan El Kaide’ye ait hücre evi baskınıyla duyuldu. 2010 yılında yapılan operasyonda El Kaide’nin Türkiye’de faaliyet gösteren hücre evlerine gerçekleştirilen operasyonda 100’ün üzerinde kişi gözaltına alınmış ve çok sayıda ağır silah ele geçirilmişti. Serdal Erbaşı’na ait olduğu sanılan hücre evlerinde yapılan aramalarda birçok emniyet müdürü ve bürokratların ev krokileri bulunmuştu.