BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

El Kaide'nin İngiltere planı!

İngiltere Başbakanı David Cameron, son zamanlarda ülkede artan terör tehdidiyle ilgili istihbarat servisleriyle görüşmelerde bulunuyor.

Abone ol

Fransa gibi terör saldırısıyla karşı karşıya kalınmasından endişe duyulan İngiltere'de Başbakan David Cameron, İngiliz istihbarat kuruluşlarının şefleriyle güvenlik toplantısı yapıyor.

İNGİLTERE'DE YAŞANSAYDI...

Paris'te dün düzenlenen geniş katılımlı "Cumhuriyet Yürüyüşü" sonrası alınan toplantı kararına ilişkin Sky News televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Cameron, "Fransa'daki benzer durum İngiltere'de yaşansaydı buna nasıl karşılık verirdik? Bunu kendimize sormamız gerekli" dedi.

Cameron, yetkililerin sürekli bu tür senaryolar üzerinde çalıştıkları bilgisini vererek, şunları söyledi:

TERÖR SALDIRILARI ÖNLENDİ

"Özgür bir ülkede, saldırıyı durdurabileceğinizi garantileyen yollar yok. Ancak bizim Birleşik Krallık'ta harika güvenlik ve istihbarat hizmetlerimiz, çok güçlü terörle mücadele polisimiz, polisin özel kuvvetler ve diğerleriyle yaptığı işbirliği var. Son aylarda istihbarat hizmetlerimizin mükemmelliği, polis memurlarının da öldürülmek istendiği birkaç terör saldırısı girişimini önledi."

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson da İngiltere'ye tehdit oluşturanların güvenlik güçleri tarafından gözlenmesi gerektiğini vurguladı.

Sky News'a konuşan Johnson, "Son 6-7 yılda belediye başkanı olarak, çok sert bir güvenlik çözümüne sahip olmamız gerektiğini öğrendim" diyerek, bu insanları izlemek için "azimli" olunması gerektiğini vurguladı. "Nerede olduklarını, kimlerle konuştuklarını bilmek gerek" diyen Johnson, "Konu özellikle e-posta adresi ve cep telefonu görüşmelerine geldiğinde ben bu temel medeni özgürlüklerle çok ilgilenmiyorum. Eğer bu insanlar toplumumuza tehdit oluşturuyorsa, o zaman bu insanların gereğince dinlenmesini istiyorum" diye konuştu.

EL KAİDE'NİN İNGİLTERE PLANI

İngiltere'deki MI5 iç istihbarat servisinin başkanı Andrew Parker geçen hafta yaptığı bir konuşmada, El Kaide örgütünün İngiltere dahil Batı ülkelerinde çok sayıdaki sivilin ölebileceği terör eylemleri planladığını söylemişti. Parker, verdiği olası saldırı örneklerinde teröristlerin "genellikle ulaşım sistemleri" ve "simge alanları" hedef aldığını bildirmişti.