BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.384,73
HABER /  GÜNCEL

El Kaidenin eylem planı çökertildi

El Kaide, İstanbul'da eylem düzenleyecek ihbarı polisi harekete geçirdi. Operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İstanbul'da terör örgütü El Kaide'ye yönelik yapılan operasyonlarda gözaltı sayısı 25'e yükseldi. Eylem hazırlığı içerisinde oldukları tespit edilen şüpheliler ile birlikte el bombası, pompalı ve av tüfeğinden oluşan mini bir cephanelik ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 ay önce El Kaide örgütünün eylem için harekete geçmeye hazırlanan bir koluna yönelik bir araştırma başlattı. Aralarında cami ve derneklerinde bulunduğu kurumlarda incelemeye alınırken kişiler de fiziki ve teknik takibe alındı. Araştırma ve incelemenin tamamlanmasının ardından bu sabah erken saatlerde tüm yurtta olduğu gibi İstanbul'da da operasyon kararı verildi. İstanbul'da tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonda bu kolun
Türkiye ve İstanbul sorumlusunun aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda el bombası, pompalı ve av tüfeğinden oluşan mini bir cephanelik ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen kişilerin arasında bir cami imamı, bir öğretmen ve yazar olduğu ortaya çıktı. Yazarın örgütün ideoloğu olduğu ve eylemleri yönlendirdiği bildirildi. Yapılan sorgulamada zanlıların, bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu belirlendi. Yetkililer, örgütün hangi eylemleri gerçekleştirmeyi planladığının belirlenmesi için sorgulamanın devam ettiğini belirtti.

Öte yandan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından da İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordineli El Kaide operasyonu yaptığı belirtildi. Jandarma ekiplerinin de gözaltına aldığı 20 kişinin arasında bir imam bulunduğu öne sürüldü.

Ayrıca, yurt genelinde 16 ilde sürdürülen operasyonlarda toplam gözaltı sayısının 250 olduğu belirtildi.