BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  GÜNCEL

El Kaide şüphelileri sorguda

İzmir ve Manisa'da gözaltına alınan, terör örgütü El Kaide üyesi oldukları öne sürülen 6 şüphelinin sorgularında ne söyledi?

Abone ol

İzmir ve Manisa'da gözaltına alınan, terör örgütü El Kaide üyesi oldukları öne sürülen 6 şüpheli kişinin, İstanbul'da operasyonla yakalanan Türkiye sorumlusu Halis Bayancık'a bağlı faaliyet yürüttükleri, ülkedeki din ve eğitim sistemini benimsemeyip okullardaki Atatürk anıtlarını, 'Put' olarak nitelendirdikleri belirtildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, istihbari çalışma doğrultusunda, terör örgütü El Kaide üyelerine yönelik olarak dün sabah operasyon başlattı. Kemalpaşa İlçesi'nde ve Manisa'da, önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlarda, aralarında bölge sorumlusu Erdal Akpınar'ın da bulunduğu 6 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin gösterdikleri yerlerde 1'i kurusıkı 3 ruhsatsız tabanca, çok sayıda örgütsel doküman, belge ve CD'ler ele geçirildi.

Aralarında Afganistan'daki örgüt kamplarında eğitim alanların da bulunduğu şüphelilerin hücre tipi yapılanmalarıyla, İstanbul'da, geçen nisan ayında, çok sayıda elemanıyla yakalanan, El Kaide'nin Türkiye sorumlusu Halis Bayancık'a bağlı faaliyet yürüttükleri belirtildi. Türkiye'deki din ve eğitim sistemini benimsemeyen şüphelilerin, İstiklal Marşı'na tepki gösterdikleri, okullardaki Atatürk anıtlarını da, 'put' olarak nitelendirdikleri ifade edildi. Şüphelilerden Altan Durak'ın da, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından kaydı olduğu ortaya çıktı. Sorguları süren şüpheliler, işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevkedilecek