BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  GÜNCEL

Fener ve Beşiktaş için mucize sayı

Küme düşme cezasının kaldırılması için Fenerbahçe ve Beşiktaşlı üyelerin oyları yeterli oluyor.

Abone ol

Küme düşmeyi öngören 58. maddede değişiklik hazırlığı spor kamuoyunda yankı uyandırdı. Küme düşme cezasının kalırılıp eksi puanla lige başlama önerisi konuşuluyor.

Küme düşme cezasının kalkıp kalkmayacağı konusundaki tartışmalar sürüyor ancak TFF yönetimindeki üye dağılımı, son karar için ipucu veriyor.

YÖNETİMDE FB VE BJK'LI SAYISI 8

15 kişilik yönetimde yer alan 5 Fenerbahçeli ve 3 Beşiktaşlı üyenin ‘evet’ demesi küme düşmenin kaldırılması için yeterli. 15 kişilik yönetim kurulunda 8 üyenin olumlu görüş bildirmesi halinde talimat değişiyor. Yönetim Kurulu'nda 5'er Fenerbahçeli ve Galatasaraylı, 3 Beşiktaşlı, 1'er de Trabzonsporlu ve Bursasporlu olmak üzere 15 üye var.

58. MADDEDE İSTENEN DEĞİŞİKLİKLER

Küme düşme cezasının kalkıp kalkmaması için tartışmalar sürüyor ancak TFF yönetimindeki üye dağılımı, son karar için ipucu veriyor. 15 kişilik yönetimde yer alan 5 Fenerbahçeli ve 3 Beşiktaşlı üyenin ‘Evet’ demesi küme düşmeyi kaldırıyor. Trabzonlu Atalay ve G.Saraylı Gümüşdağ da teklifi sıcak bakıyor.

GALATASARAY RAZI DEĞİL

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, şike davasıyla ilgili görüşlerinin değişmediğini belirterek, "En başta çıktığımız nokta neyse bugün o noktadayız. Uzlaşmacıyız ama her şeye rıza gösteren bir tutum içinde değiliz" dedi.

FENERBAHÇE TAHVİL SATACAK

Şike soruşturması nedeniyle sorunlarla boğuşan Fenerbahçe 100 milyon liralık tahvil ihracına çıkacağını açıkladı. Kulübün tahvili 6 ay vadeli olacak.

Başkanı Aziz Yıldırım’ın şike soruşturması nedeniyle tutuklu bulunması ve başta Şampiyonlar Ligi’ne katılamaması olmak üzere birçok gelirden olan Fenerbahçe bu açığını kapatmak için tahvil ihracı yoluna gidiyor.

Fenerbahçe’den borsaya yapılan açıklamada “Şirketimizin 6 ay süre içinde azami 100 milyon TL’ye kadar nominal değerli tahvil ihracının halka arz veya tahsisli satış yoluyla gerçekleştirilmesi, bu ihraca ilişkin vade, kupon ödemesi dönemi, faiz oranı, dağıtım esasları ve yatırımcı gruplarına tahsisatların belirlenmesi, satışların tamamlanması ve borsada işlem görmesi de dahil olmak üzere gerekli bütün işlemlerin yerine getirilmesi için Yönetim Kurulu’na yetki verilmiştir” denildi.