BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

El Kaide Musul'da zorlanıyor

ABD askerlerinin düzenlediği operasyonlar da son üç ayda El Kaide'nin 3. Musul sorumlusu da ölü ele geçirildi. ABD sonunda Musul'da insiyatifi ele mi geçiriyor?

Abone ol

ABD Ordusu, Irak'ın kuzeyindeki Musul kenti yakınlarında düzenlenen bir baskında El-Kaide Örgütü'nün Musul sorumlusunun öldürüldüğünü ve Irak'ın batısında direnişçilere yönelik operasyon başlatıldığını açıkladı.

ABD Ordusu tarafından yayımlanan bildiride "Çokuluslu koalisyon birlikleri Musul yakınlarındaki Zanazil mıntıkasında dün bir eve düzenlediği baskında 4 direnişçiyi ele geçirdi ve El-Kaide'nin kilit yerel direnişçi liderlerinden birisini öldürdü" açıklaması yapıldı.

Bildiride 'Ebu Zeyd' lakaplı liderin Musul kentinde tüm direniş faaliyetlerini koordine ettiği bildirildi. 'Ebu Zeyd', El-Kaide'nin son 3 ay içinde etkisiz hale getirilen 3. Musul lideri oldu. Örgütün bir önceki Musul hücre lideri Ammar Ebu Bara da, 27 Temmuz'da düzenlenen bir operasyonda ele geçirilmişti. Ebu Bara'dan önceki Musul bölgesi lideri Ebu Talha da haziran ayında yakalanmıştı.

ani