BIST 10.733
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.500,09
HABER /  GÜNCEL

Ekvadorlu golcü Benitez 27 yaşında öldü

Katar'ın El Ceyş takımı adına oynadığı ilk maçın ardından şiddetli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan 27 yaşındaki Ekvadorlu milli oyuncu Christian Benitez hayatını kaybetti.

Abone ol

Katar'ın El Ceyş takımı adına oynadığı ilk maçın ardından rahatsızlanan 27 yaşındaki Ekvadorlu milli oyuncu Christian Benitez hayatını kaybetti.

Ekvador Futbol Federasyonu, önceki gün oynanan maçtan sonra şiddetli karın ağrısıyla hastaneye kaldırılan Benitez'in kalbinin birkaç saat sonra durduğunu açıkladı.

Birmingham City'nin 2009-2010 sezonunda Meksika kulübü Santos Laguna'dan kiraladığı golcü oyuncu, sezon sonunda Meksika'ya geri dönmüştü.

'Chucho' ismiyle de anılan Benitez, El Ceyş'in Qatar Sports Club takımına karşı 2-0 kazandığı Şeyh Cesim Kupası maçında ilk kez El Ceyş forması giymişti.

El Ceyş, 58 kez milli forma giyen oyuncunun transferini 6 Temmuz'da kamuoyuna duyurmuştu.

Kulüpten yapılan açıklamada, Benitez'in ailesi ve yakınlarına başsağlığı mesajı verildi ve Benitez'in maç öncesi herhangi bir sağlık probleminden bahsetmediği vurgulandı.

Ekvador Futbol Federasyonu da başsağlığı mesajı yayınladı ve milli takımın ana antrenman sahasına Benitez'in adının verileceği belirtildi.

İngiltere'de Birmingham City adına çıktığı 36 maçta dört gol atan Christian Benitez, 2006'da Almanya'da oynanan Dünya Kupası'nda dikkatleri çekmişti.

Ekvador'un en büyük golcülerinden Ermen Benitez'in oğlu olan Christian Benitez, iki yıl önce Santos Laguna'dan, bir başka Meksika kulübü Club America'ya transfer olmuştu.